Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIROVA POBJEDA?

Theresa May odlazi kod kraljice uvjerena da može sastaviti vladu

Doug Seeburg/News Syndication/PIXSELL
09.06.2017.
u 11:43

Konzervativci Therese May dobili su na prijevremenim izborima u četvrtak 318 mjesta u parlamentu

Britanska premijerka Theresa May trebala bi u petak otići u Buckinghamsku palaču i susresti se s kraljicom Elizabetom II., javio je BBC, dodajući da May odlazi kraljici uvjerena da može sastaviti vladu.

Konzervativci Therese May dobili su na prijevremenim izborima u četvrtak 318 mjesta u parlamentu, laburisti 261, škotski SNP 35, liberalni demokrati 12, sjevernoirska protestantska stranka DUP 10 i ostali 13 mjesta, rezultati su nakon prebrojavanja glasova u 649 od 650 izbornih jedinica.

Kao rezultat razgovora posljednjih sati s DUP-om, izgleda da će oni dati potporu premijerki May, kaže BBC.

"DUP ne želi da Theresa May napusti dužnost i nema želju surađivati s (kandidatom laburista) Jeremyjem Corbynom", dodaje taj britanski medij.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije