Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koha ditore javlja

Thaçi smijenio E. Tahiri s mjesta šefa pregovarača s Beogradom

\'Kosovo\'s Deputy Prime Minister and chief negotiator for the talks with Serbia Edita Tahiri speaks during an interview with AFP in Pristina on March 1, 2011. Kosovo is working with international med
AFP/Pixsell
22.06.2012.
u 12:14

Ulogu vođe pregovaračkog tima Prištine mogao bi predvoditi osobno premijer Thaçi

Utjecajni i dobro obaviješteni prištinski dnevnik Koha Ditore javlja, a prenose brojni mediji u Srbiji, kako je kosovski premijer Hashim Thaçi smijenio Editu Tahiri s mjesta šefa pregovaračkog tima s Beogradom koji je \"vodio tehnički dijalog\". Time se završava faza tehničkog dijaloga, pojašnjava prištinski dnevnik, i najavljuje početak političkih pregovora koje neće voditi Edita Tahiri.

Mediji su još ranije nagađali da bi ulogu vođe pregovaračkog tima Prištine mogao predvoditi osobno premijer Thaçi tim više što je i novi srpski predsjednik Tomislav Nikolić i u Bruxellesu govorio kako bi pregovore s Prištinom trebao voditi premijer Srbije koji još nije izabran. Doduše, Nikolić s druge strane pregovaračkog stola ne može vidjeti Thaçija jer je on, kako tvrdi novi srpski predsjednik, vođa kosovske mafije. Nikolić ga optužuje i za ratne zločine nad Srbima na Kosovute uključenost u trgovinu organima.

Koha ditore doznaje kako politički dijalog navodno čeka formiranje vlade u Srbiji, a i dužnosnici u Beogradu najavili su kako pregovore valja podići na što višu političku razinu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
13:47 22.06.2012.

vojvodu cetnicka koji vodi srbiju optuzuju svi,ali srbija optuzuje sve od bila clintona do pape u vatikanu, pa cak i kaubojske filmove ne zele.oh izvinite nisu zeljeli gledato oficijelno, naravno onako u svojim domovima su gledali to i pjevali rock^rol

OB
-obrisani-
15:06 22.06.2012.

22.06.2012. u 13:47h Tbilisi je napisao/la: vojvodu cetnicka koji vodi srbiju optuzuju svi,ali srbija optuzuje sve od bila clintona do pape u vatikanu, pa cak i kaubojske filmove ne zele.oh izvinite nisu zeljeli gledato oficijelno, naravno onako u svojim domovima su gledali to i pjevali rock^rol --------------------------------------------------- Četnik, četnik, pa opet četnik...Pa jel ti znaš da izgovoriš neku drugu reč osim one "četnik"? Znači dosadan si kao šulj na bulji!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije