Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči sastanka

Thaci će od Dačića tražiti ukidanje paralelnih struktura na Kosovu

hashim thaçi,hašim tači,hashim thaci
Reuters/PIXSELL
14.11.2012.
u 14:30

Thaci će u Bruxellesu tražiti i provođenje u praksi sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima

Agencija Beta doznaje, pozivajući se na prištinski dnevnik Ekspres, da će kosovski premijer Hashim Thaci, na sastanku u Bruxellesu planiranom za početak prosinca, od svog srpskog kolege Ivice Dačića zatražiti ukidanje paralelnih institucija koje pod nadzorom Beograda djeluju na sjeveru Kosova, gdje su Srbi u većini i ne priznaju vlast Prištine.

Isti izvor najavljuje da će uz to Thaci u Bruxellesu tražiti provođenje u praksi sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima.

Beograd uporno odbacuje optužbe da na sjeveru Kosova djeluju ne samo srpske političke i sudske institucije nego i policijske i sigurnosne snage, ali je ipak priznao da je srpska žandarmerija prije desetak dana na području Kosova, u Kosovskoj Mitrovici uhitila Srbina osumnjičenog za pokušaj ubojstva pripadnika KFOR-a i odvela ga u Srbiju, točnije u Kraljevo gdje je sada u pritvoru i čeka suđenje.

>>Nikolić: Sve se možemo dogovoriti i srediti život na Kosovu

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar kobra11
kobra11
14:56 14.11.2012.

Tači ne talasaj jer ti sledi Hag

ZE
zeljkonl1
15:04 14.11.2012.

Ko mu brani da trazi?niko....

SO
Somelier
15:25 14.11.2012.

Thaci je i premijer Srbije a ne samo Kosova. Njegovo je pravo da uvede reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije