Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svećenik naljutio župljane jer otvoreno podupire Škoru, on tvrdi: 'To je moj privatni profil'

Zakonik Kanonskog prava zabranjuje svećenicima političko djelovanje.
29. lipnja 2020. u 10:31 6 komentara 1611 prikaza
Foto: Google Maps

Don Drago Škarica koji vodi župu Sv. Ana u Rudešu postavio je za svoju naslovnu fotografiju slogan i vizuale Domovinskog pokreta, što je razljutilo dio župljana. 

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI Ples milijuna u predizbornoj kampanji: Ista tvrtka donirala SDP i Škoru

- Živim u Rudešu, vjernik sam, idem u crkvu i baš zato ne smatram primjernim da naš župnik direktno zagovara bilo koju političku opciju – kazao je to za 24 sata stanovnik zagrebačke četvrti Rudeš koji ističe kako bi župnik trebao pozvati sve da izađu na izbore, no ipak zadržati neutralnost. 

- Župa je velika i u njoj ima vjernika koji su možda i birači različitih političkih opcija, pa bi svećenik koji je i javna osoba i vodi župu trebao ostati izvan propagiranja bilo koga pojedinačno. Iako sam  poznajem svećenike koji su desno orijentirani, nikada nisam vidio da je nekom palo na pamet ovako direktno zagovarati jednu opciju. On je i upozoren da to nije primjereno, ali naslovnu fotografiju nije promijenio - naveo je župljanin. 

Naime, Zakonik Kanonskog prava zabranjuje svećenicima političko djelovanje. Hrvatska biskupska konferencija tradicionalno prije izbora priopćenjem daje svoje viđenje za koje bi vrijednosti i politike trebali glasati vjernici, no ne pozivaju direktno za određenu stranku. A zagovaranje bilo koje stranke je zabranjeno. 

Zastupnici se vratili u zgradu Hrvatskog sabora gdje nastavljaju sa zasjedanjem Parlamentarni izbori Kakvi nam zastupnici trebaju u budućem sazivu Sabora koji iz ciklusa u ciklus gubi na ugledu

Don Škarica kazao je za 24sata kako on ne vidi problem u tome što zagovara Domovinski pokret jer razdvaja sebe kao župnika od sebe kao privatne osobe, te je naveo kako je to njegov privatni profil. 
 

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • anemicna_pica:

    Već sam se uplašio da vam se nešto nije dogodilo, punih 18 minuta niste objavili negativno intoniran tekst o Domovinskom pokretu uz intermezzo hvalospjevima Plenkoviću.

  • Deleted user:

    to je moja župa :) bravo don Škarica, vidi on što narod želi..

  • Stipan:

    Crkva je uvijek na strani desničara.