Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

SUMSI završio edukacije u sklopu projekta „Iskustvom i znanjem do jednakosti“

SUMSI
Foto: SUMSI
1/7
PR
Autor
PR članak
22.07.2014.
u 08:45

Riječ je o projektu edukativnih radionica o invaliditetu namijenjenih djeci u osnovnim školama koje su provedene uglavnom na području od posebne državne skrbi u gradovima: Borovu naselju, Nuštru, Župi Dubrovačkoj, Vrlici, Benkovcu i Donjem Lapcu te u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uspješno je završio edukacije u sklopu projekta „Iskustvom i znanjem do jednakosti“. Riječ je o projektu edukativnih radionica o invaliditetu namijenjenih djeci u osnovnim školama koje su provedene uglavnom na području od posebne državne skrbi u gradovima: Borovu naselju, Nuštru, Župi Dubrovačkoj, Vrlici, Benkovcu i Donjem Lapcu te u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Projekt „Iskustvom i znanjem do jednakosti“ provodi se već treću godinu s ciljem promicanja i poboljšanja obrazovanja, integracije i kvalitete života osoba s invaliditetom kroz edukativne radionice po obrazovnim ustanovama. Predavači su aktivisti Saveza SUMSI i sami osobe s invaliditetom– Albina Žnidar, slijepa osoba te Denis Marijon, osoba koja se kreće uz pomoć kolica.

Radionice su u potpunosti bile prilagođene potrebama, predznanju i dobi sudionika, a sve u svrhu bolje integracije i poboljšanja odnosa djece s osobama s invaliditetom. 

„Činjenica je da bez obzira na to što su djeca s oštećenjem uključena u redovno obrazovanje, ista nužno ne postižu integraciju i socijalizaciju. Ishod toga je gotovo uvijek svojevrsno izdvajanje osoba s invaliditetom u zasebna društva i djelovanje u neintegriranim uvjetima. Takvom načinu života prethode odgoj, prve godine života i dakako obrazovanje. 

Stoga smo prije tri godine pokrenuli ovaj projekt, jer smo shvatili da možemo napraviti doista puno ukoliko u dio procesa integracije djece s oštećenjem i, ili osoba s invaliditetom involviramo i njihove osnovnoškolske vršnjake i učitelje. Želja nam je projekt proširiti i na srednjoškolske institucije u zemlji“, istaknuo je Denis Marijon, predsjednik Saveza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?