Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA GUP

Suđenje jednom od najbližih Bandićevih suradnika počinje 21. studenog

Milan Bandić, Davor Jelavić i Željko Horvat
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
11.10.2016.
u 13:51

USKOK ih tereti za zloporabe pri izmjenama zagrebačkog GUP-a od 22. veljače 2007. do 26. veljače 2009.

Suđenje Željku Horvatu i ostalima optuženima u aferi GUP počet će 21. studenog na zagrebačkom Županijskom sudu, odlučeno je u utorak na pripremnom ročištu. Osim Horvata, bivšeg savjetnika pročelnika Gradskog zavoda za prostorno uređenje i jednog od najbližih suradnika gradonačelnika Milana Bandića, još su optuženi Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek, Vidoje Bulum, Greta Augustinović Pavičić te Petar Milas i Andreja Gazdek.

USKOK ih tereti za zloporabe pri izmjenama zagrebačkog GUP-a od 22. veljače 2007. do 26. veljače 2009. Prema optužnici, prilikom izmjena GUP-a pogodovalo se pojedinim investitorima, konkretnije tvrtkama Paron, Efecto, Simplum..., a takvim pogodovanjem je Grad Zagreb, tvrdi USKOK, oštećen za najmanje 68 milijuna kuna. Na takav nelegalan način, tvrdi se u optužnici, promijenjene su namjene zemljišta na 40-ak lokacija diljem Zagreba, poput Remetinca, Savske Opatovine, Martinovke.. Od tih i takvih izmjena najviše koristi imala su društva Phoenix grupe povezane s Andrejom Gazdek te tvrtka Simplum kojoj je, tvrdi USKOK, pogodovano za 43,3 milijuna kuna.

Za 3,3 milijuna kuna pogodovano je i tvrtki Paron, koja je zanimljiva u svjetlu činjenice da se navodi kao izvanknjižni vlasnik stana od 93,85 kvadrata koji je u aferi Agram USKOK blokirao gradonačelniku Milanu Bandiću, nakon što je bio uhićen u listopadu 2014. Horvat i Bulum inače su suoptuženi s Bandićem u aferi Agram, no ta optužnica još nije potvrđena jer se spis po žalbi USKOK-a nalazi na Vrhovnom sudu. Osim njih dvojice, dodatnih pravnih problema ima i Davor Jelavić, koji je optužen u aferi Nadstrešnice, a o toj optužnici zagrebački Županijski sud trebao bi odlučivati ovaj tjedan.

>> Kako Željko Horvat, Davor Jelavić i Vidoje Bulum kupuju vrijeme do početka suđenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije