Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijesna utrka

Strani mediji: Konzervativna Grabar Kitarović prva je hrvatska predsjednica

BBC o izborima
Foto: Screenshot/BBC
12.01.2015.
u 09:30

BBC piše kako su rezultati i u prvom krugu izbora bili jako "blizu", a ova predsjednička utrka bila je "pravi test" za obje najveće hrvatske stranke.

Hrvatska je dobila svoju prvu predsjednicu u povijesti, odnijevši pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Strani mediji izvještavaju kako je konezrvativna Kolinda Grabar Kitarović "za dlaku" odnijela pobjedu i s tek neznatnom razlikom u postocima glasova preuzela predsjedničku fotelju od dosadašnjeg predsjednika Ive Josipovića.

BBC piše kako su rezultati i u prvom krugu izbora bili jako "blizu", a ova predsjednička utrka bila je "pravi test" za obje najveće hrvatske stranke.

Business Insider piše kako je Hrvatska dobila prvu ženu predsjednicu, a pobjedu je odnijela u "tijesnoj utrci".

I svi srbijanski mediji izvijestili su o drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i činjenici da je Kolinda Grabar Kitarović prva žena predsjednica na čelu Hrvatske.

Mediji navode kako se radilo o tijesnoj utrci te da je pobjeda ostvarena tijesno i sa svega oko 20.000 glasova razlike. Tvrde i kako nova hrvatska predsjednica ima podršku radikalne hrvatske desnice koja je stala iza njene kandidature. Iznose i brojke sa izbora, izjave nove predsjednice, Ive Josipovića, Zorana Milanovića, Tomislava Karamarka…

Iznesena je precizna biografija Grabar Kitarović i to sve od njenoga rođendana, preko obrazovanja, političkog angažmana, dužnosti u Vladi RH, NATO-u… Podsjećaju i na njena obećanja kako će Hrvatska postati jedna od najrazvijenijih zemalja EU…

Foto: Screenshot/reuters

>>Kolinda Grabar Kitarović prva hrvatska predsjednica!

Komentara 21

BS
bajo_slavonac
00:49 12.01.2015.

Žena, majka, kraljica...

Avatar imotska115
imotska115
01:02 12.01.2015.

KRALJICA HRVATA!!!

Avatar comparator
comparator
11:12 12.01.2015.

Sretan sam i cijela moja obitelj dijeli zadovoljstvo zbog pobjede ljubavi razuma tolerancije i odlučnosti. Oni s druge strane neka se ne osječaju kao gubitnici jer naša je ljubav iskrena bez želje za revanšizmom. Moram priznati kako mi je biloo teško cijelo razdoblje od smrti predsjednika Tuđmana gledati na čelu države osobe koje nisu dostojno predstavljale našu domovinu a svoj položaj su koristili za sebične političke interese. Znam i siguran sam kako će naša prva predsjednica ispraviti tu nepravdu i okrenuti vizuru prema našoj domovini i nama kao većinskom narodu kao i prema našim nakanama i putu koji mora biti demokratski slobodan i otvoren prema zapadu i vrijednostima civiliziranih evropskih država koje su svoj napredak stekle gajeći te vrijednosti. Želim još samo čestitati i samoj predsjednici na pobjedi našoj poštovanoj Kolindi Grabar Kitarović !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije