Naslovnica Vijesti

Strani mediji: Konzervativna Grabar Kitarović prva je hrvatska predsjednica

BBC piše kako su rezultati i u prvom krugu izbora bili jako "blizu", a ova predsjednička utrka bila je "pravi test" za obje najveće hrvatske stranke.
12. siječnja 2015. u 09:30 21 komentara 26960 prikaza
BBC o izborima
Foto: Screenshot/BBC

Hrvatska je dobila svoju prvu predsjednicu u povijesti, odnijevši pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Strani mediji izvještavaju kako je konezrvativna Kolinda Grabar Kitarović "za dlaku" odnijela pobjedu i s tek neznatnom razlikom u postocima glasova preuzela predsjedničku fotelju od dosadašnjeg predsjednika Ive Josipovića.

BBC piše kako su rezultati i u prvom krugu izbora bili jako "blizu", a ova predsjednička utrka bila je "pravi test" za obje najveće hrvatske stranke.

Business Insider piše kako je Hrvatska dobila prvu ženu predsjednicu, a pobjedu je odnijela u "tijesnoj utrci".

I svi srbijanski mediji izvijestili su o drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj i činjenici da je Kolinda Grabar Kitarović prva žena predsjednica na čelu Hrvatske.

Mediji navode kako se radilo o tijesnoj utrci te da je pobjeda ostvarena tijesno i sa svega oko 20.000 glasova razlike. Tvrde i kako nova hrvatska predsjednica ima podršku radikalne hrvatske desnice koja je stala iza njene kandidature. Iznose i brojke sa izbora, izjave nove predsjednice, Ive Josipovića, Zorana Milanovića, Tomislava Karamarka…

Iznesena je precizna biografija Grabar Kitarović i to sve od njenoga rođendana, preko obrazovanja, političkog angažmana, dužnosti u Vladi RH, NATO-u… Podsjećaju i na njena obećanja kako će Hrvatska postati jedna od najrazvijenijih zemalja EU…

Business Insider | Autor : Screenshot epodravina Foto: Screenshot epodravina

>>Kolinda Grabar Kitarović prva hrvatska predsjednica!

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • bajo_slavonac:

  Žena, majka, kraljica...

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  KRALJICA HRVATA!!!

 • Avatar comparator
  comparator:

  Sretan sam i cijela moja obitelj dijeli zadovoljstvo zbog pobjede ljubavi razuma tolerancije i odlučnosti. Oni s druge strane neka se ne osječaju kao gubitnici jer naša je ljubav iskrena bez želje za revanšizmom. Moram priznati kako mi je bilo ... prikaži još!o teško cijelo razdoblje od smrti predsjednika Tuđmana gledati na čelu države osobe koje nisu dostojno predstavljale našu domovinu a svoj položaj su koristili za sebične političke interese. Znam i siguran sam kako će naša prva predsjednica ispraviti tu nepravdu i okrenuti vizuru prema našoj domovini i nama kao većinskom narodu kao i prema našim nakanama i putu koji mora biti demokratski slobodan i otvoren prema zapadu i vrijednostima civiliziranih evropskih država koje su svoj napredak stekle gajeći te vrijednosti. Želim još samo čestitati i samoj predsjednici na pobjedi našoj poštovanoj Kolindi Grabar Kitarović !