Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju dovoljno

Stožer prikupio 650.000 potpisa za referendum o ćirilici

referendum ćirilica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
06.12.2013.
u 11:12

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u dva je tjedna u Hrvatskoj prikupio dovoljan broj potpisa za referendum o uporabi manjinskog jezika i pisma. Najviše je donio, kazali su, Zagreb i Zagrebačka županija, a najmanje Istra

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u dva je tjedna prikupio oko 650.000 potpisa za provođenje referenduma o ćirilici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Vukovaru. Prema riječima Snježane Patko, zadužene za provođenje prikupljanja potpisa, to nije konačna brojka jer u četiri županije prebrojavanje još traje pa će se konačna brojka znati za nekoliko dana.

Najviše potpisa prikupljeno je u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a iskazala se, navedeno je, i Splitsko-dalmatinska županija. Najmanji uspjeh bio je u Istarskoj županiji, što je, kako su objasnili u Stožeru, i očekivano "s obzirom na opstrukcije u nekim gradovima".
Neslužbeno, u samom Vukovaru prikupljeno je oko 18.000 potpisa, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji oko 48.000.

Na upit novinara da prokomentira izjave premijera Milanovića i ministrice Pusić kako će promjene Ustava onemogućiti provođenje ovoga referenduma, član Stožera Vlado Iljkić rekao je da bi to moglo "dovesti i do ustavne krize".

Zakonski rok za predaju prikupljenih potpisa je tri tjedna nakon završetka prikupljanja, dakle 1. prosinca, ali iz Stožera su rekli da će to biti odrađeno i puno ranije. Konačnu odluku o raspisivanju referenduma o ćirilici donosi Sabor, a u Vukovaru ne mogu predviđati kada bi to moglo biti.

Komentara 153

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
11:38 06.12.2013.

sada kreće medijska propaganda na čelu iste ekipe kao i za brak Jovanović,Stazić,Grbin,Danjela Trbović,Zoran Šprajc,Mile Kekin,Ava Karabatić,Nataša Janjić,Severina,Alka Vuica ,Miljenko Jergović,Zoran Pusić,Butković i ostali sateliti partije

TA
tatatata
11:31 06.12.2013.

Šta će na to reći centralni komitet

GI
gismund
11:28 06.12.2013.

za Istru nije čudno da je bilo najmanje potpisa jer je Istarska županija skupa s gradovima onemogućavala/branila skupljanje potpisa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije