Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje manjina

Stožer: I mi ćemo morati prikupljati potpise u Europarlamentu

Stožer
Foto: Branimir Bradarić
1/3
21.12.2013.
u 15:05

Pita se Europljane o manjinama u Hrvatskoj, a znamo da Francuska uopće nema manjina. Oni su skupili deset posto potpisa u Parlamentu i traže nešto, komentirao je danas Tomislav Josić

Poslije otvorenog pisma dijela europarlamentaraca upućeno Hrvatskoj, a kome je osnovna tema dvojezičnost i u kojem se traži da se zaustavi referendum o dvojezičnosti, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prozvao je na današnjoj konferenciji za novinare hrvatske europarlamentarce.

- Kamo sreće da se naši predstavnici bore za euro fondove, odnosno, za dobrobit Hrvatske. Međutim, oni se bore za neke druge stvari. Mi znamo da je to stvar Republike Hrvatske, a ne Europske unije. Pita se Europljane o manjinama u Hrvatskoj, a znamo da Francuska uopće nema manjina. Oni su skupili deset posto potpisa u Parlamentu i traže nešto. Mi, ako budemo htjeli, skupit ćemo 60 posto u Europskom parlamentu. Izgleda da ćemo biti prinuđeni i da ćemo morati to napraviti, rekao je Josić. Čelnik Stožera prokomentirao je i ponovno skidanje postavljeni dvojezičnih ploča. Krajem prošloga tjedna zabilježena su dva takva slučaja, po jedan u Vukovaru i Mirkovcima.

 – Ljudi su revoltirani sa stanjem u državi i kako političari provode zakone. Revolt građana bio je prvo prisutan u Vukovaru, a sada je u cijeloj Hrvatskoj. Mislim da bi o tome trebali da razmišljaju i političari a ne samo novinari. Neka razmisle pa će valjda doći do nekog odgovora - istakao je Josić.

Današnju konferenciju za novinare predstavnici Stožera još jednom su iskoristili i da ukažu na slučajeve policajca Igora Gilje, koji je skinuo dvojezičnu ploču u vrijeme službe i sada mu prijeti otkaz, te Darka Pajčića koji je ozlijeđen prilikom razbijanja ploče postavljene na zgradu Policijske postaje u Vukovaru.

>>Razbijene i skinute dvojezične ploče u Mirkovcima i Vukovaru

Komentara 25

KR
krka
15:25 21.12.2013.

Likovi skupili pazi ovo, 73 potpisa, a samo Njemačka u Parlamentu ima 80 i nekaj zastupnika. Dakle, treba čitati ne vijest, već portal ili tiskovinu koja je objavljuje i odmah je sve jasno. Istina je da je večina tiskovina i portala danas u službi ljevice, t.j. servis vlasti, kao i što jeste istina da su u Francuskoj svi Francuzi, a samo Alžiraca i njihovih potomaka ima par miljuna.Istina je isto tako, to sam i učil u srednjoj školi da Francuska ima najstariju demokraciju, ne samo u Evropi, već na globusu.Dakle, dežurni "čuvari prava manjina", nije mi jasno kaj hočete? No istina je isto tako da u Hrvatskoj ima desetak manjina, a probleme stvara samo jedna; pogodite!

VE
verakruz1
15:36 21.12.2013.

Stožeru poručujem : Vi ste na pravom putu i cijela Hrvatska je uz vas. Sa divljenjem pratimo vaše napore da Hrvatski narod ne postane ono što je bio prije Domovinskog rata - manjina u vlastitoj državi. Što se tiče ugroženosti Srba kao nacionalne manjine u Hrvatskoj, službeni podatak je da je 6 ministara u Vladi srpske nacionalnosti. Srpska nacionalna manjina ima zajamčena 3 zastupnika u Hrvatskom Saboru sa otprilike 150 000 pripadnika, isto kao i Hrvatska dijaspora sa otprilike 5 milijuna pripadnika. Dvoje zastupnika iz RH su pripadnici srpske nacionalne manjine, među njima i aktualna Biljana Borzan, koja uredno prima plaću od 8000 eura da bi branila hrvatske nacionalne interese u EU parlamentu. Međutim što ona radi? Lobira po tom istom EU parlamentu da je Hrvatska ista kao NDH, da se gaze prava srpske manjine u RH, da su se ustaše pojavila iz groba ( čuvena "predsjednikova" o ustaškoj zmiji), dok uredno prima i euriće i kuniće izgleda za posao podrivanja samih temelja RH kao države Hrvatskog naroda. Znam da će me admin banirati, ali neka. Barem će netko ovo pročitati, a ja ću barem olakšati dušu i savjest što sam barem ovako dao potporu našem Stožeru. Sretan vam Božić dragi Hrvatski narode, ma gdje bio.

ST
stefj
16:04 21.12.2013.

SDP-u bi bilo pametnije da se bavi privredom i povlačenjem novca iz EU fondova, nego uvlačenjem EU-a u unutarnje stvari Hrvatske. Hoće li tako skupljati potpise i za Perkovića za koji dan? Što se tiče SDP-a i EU-a, sramota je da nije povučeno niti pola novca iz fondova, a još veća je u tome što nisu predali strateške planove za slijedećih 7 godina. Samo time se već smanjio potencijalni fond za najmanje 3 milijarde, jer se kasni, a još kada se planovi pokažu katastrofalni, bit će to još puno, puno manje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije