Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Što nas očekuje početkom tjedna? Stiže manja promjena vremena

Hladno i kišno jutro u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.01.2022.
u 22:11

Na zapadu zemlje ponedjeljak će početi uz dosta oblaka, no potom će biti pretežno sunčano

Neće biti stabilno kao proteklih dana, no u sljedećem tjednu vrlo vjerojatno neće biti niti značajnije oborine. Malo kiše očekuje se u ponedjeljak navečer na istoku unutrašnjosti, u četvrtak i gorju i na Jadranu, dok u petak i subotu može zalepršati malo snijega. 

Sutrašnji će dan na istoku Hrvatske biti djelomice sunčan, a u drugom dijelu dana vjetrovit. U večernjim satima uz jače naoblačenje mjestimice će pasti malo kiše, moguće i susnježice, prognozira za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Slaba oborina moguća i je u noći na utorak u središnjoj Hrvatskoj gdje će tijekom dana biti i duljih sunčanih razdoblja. Na zapadu zemlje ponedjeljak će početi uz dosta oblaka, no potom će biti pretežno sunčano. Umjerenog vjetra, većinom sjeverozapadnog, bit će prema otvorenom moru sjevernog Jadrana. Najviša dnevna temperatura u Gorskom kotaru i Lici bit će od 5 do 9 °C, a na sjevernom Jadranu između 11 i 14 °C.

U Dalmaciji će ujutro i dio prijepodneva biti promjenjiva naoblaka, a mjestimice je moguće i malo kiše. Poslijepodne će većinom sunčano uz umjeren, prema otvorenom moru i umjereno jak sjeverozapadni vjetar. Na krajnjem jugu prevladavat će sunčano vrijeme. Puhat će najčešće burin, a potom i sjeverozapadni vjetar pa će more biti i umjereno valovito.

Utorak i srijedu na kopnu obilježit će promjenjiva naoblaka i dosta sunčanog vremena. Oblačnije će biti u četvrtak kada raste vjerojatnost za oborinu, posebice u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i Posavini. U višim predjelima padat će susnježica i snijeg.

Utorak će u Dalmaciji biti vjetrovit, uz jak i vrlo jak sjeverni vjetar i buru. Također, utorak i srijeda bit će sunčani, no i svježiji, prognozirala je dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

VIDEO Pogledajte hipnotizirajući prizor ceste za vrijeme debelog minusa: Izgleda kao da nije s ovog planeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije