Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna vijest

Srpski mediji: 'Presuđeno je Velikoj Hrvatskoj. Tuđman je bio na čelu udruženog zločinačkog pothvata'

Haag
29.11.2017.
u 12:42

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su udarnu vijest da je u Denn Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov.

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su udarnu vijest da je u Den Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Beogradski mediji s velikom pozornošću, a pojedini i izravno, pratili su izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

Haag Haag
1/7

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu"

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu", "Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata", "Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju 'Prlić i ostali'", neki su od naslova kojima beogradski elektronički mediji izvješćuju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-ja  u sklopu žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

"Tribunal u Den Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH", "Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata – Prliću potvrđena kazna od 25 godina", "Presuda za stvaranje 'Velike Hrvatske' – Potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu" istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Izricanje presude u ICTY-ju mnogi beogradski internetski portali pratili su izravno na svojim blogovima, izvješćujući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Haag
1/5

Presuda za stvaranje Velike Hrvatske

Blic je istaknuo veliki naslov da je riječ o "presudi za stvaranje Velike Hrvatske" te da je "potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu". Pišu da je utvrđeno da je "postojao udruženi zločinački pothvat, čiji cilj je bio dominacija Hrvata u tim dijelovima BiH putem etničkog čišćenja muslimanske populacije". 

Portal B92 u naslovu je istaknuo "Udruženi zločinački pothvat, sudjelovao i Tuđman" te su istaknuli da je Prliću potvrđena kazna od 25 godina, a Stojiću 20, dok su u posebnom članku naveli i da je Slobodan Praljak navodno u sudnici popio otrov kada mu je izrečena presuda. 

Portal RTS-a u naslovu je istaknuo "Haški sud: Postojao udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu; Praljak popio otrov u sudnici". U podnaslovu teksta istaknuli su riječi suca da je "Hrvatska provodila kontrolu preko lokalnih tijela u Herceg-Bosni, što potvrđuje da je postojalo stanje okupacije". 

Komentara 131

Avatar tituš
tituš
12:48 29.11.2017.

naročito nam je stalo do toga što misle srbi!!! Što se njih tiče, s njima smo obračunali do sada, a po potrebi i u buduće!

HE
hr.eu
12:56 29.11.2017.

Nakon ovakve presude izvjesno je da više ne postoji niti najmanja mogućnost za suživot i opstanak ovakvog entiteta "Federacija", a time ni ovakve BiH. Haški sud upravo je zabio zadnji čavao u lijes zvani "BiH".

DU
Deleted user
14:21 29.11.2017.

Sud u Haagu u presudama Karadžiću i Mladiću, nijednim slovom (više od 30.000 stranica) nije niti pomenuo Srbiju i Miloševića da su krivi za garđanski rat u BiH. Znači za čitavu međunarodnu zajednicu, Hrvatska i Tuđman su agresori na BiH, a Srbija i Milošević nisu. Ovo će izazvat ozbiljne posljedice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije