Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Srpski mediji: 'Presuđeno je Velikoj Hrvatskoj. Tuđman je bio na čelu udruženog zločinačkog pothvata'

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su udarnu vijest da je u Denn Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov.
29. studenoga 2017. u 12:42 132 komentara 40570 prikaza
Haag
Pogledajte galeriju 1/8

Beogradski elektronički mediji i internetski portali dnevnih listova prenijeli su udarnu vijest da je u Den Haagu prekinuto izricanje presude u slučaju Prlić i ostali jer je Slobodan Praljak navodno popio otrov u sudnici nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora.

Vijest o Praljku udarna na BBC-u strani mediji Vijest o Praljku udarna na BBC-ju: 'Osumnjičeni za ratni zločin popio otrov'

Beogradski mediji s velikom pozornošću, a pojedini i izravno, pratili su izricanje presude u slučaju Prlić i ostali, a već je nekoliko minuta ranije kao udarna vijest objavljena i ocjena Žalbenog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) o postojanju hrvatskog udruženog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.

Haag
1 / 7
Praljak popio otrov

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu"

"Haški sud potvrdio: Udruženi zločinački pothvat, Tuđman na čelu", "Postojao je zločinački pothvat optuženih Hrvata", "Potvrđeno postojanje zločinačkog pothvata u slučaju 'Prlić i ostali'", neki su od naslova kojima beogradski elektronički mediji izvješćuju o ocjeni Žalbenog vijeća ICTY-ja  u sklopu žalbene presude bosanskohercegovačkoj šestorici.

Srpski mediji | Autor :

"Tribunal u Den Haagu potvrdio je postojanje udruženog hrvatskog zločinačkog pothvata s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH", "Tuđman na čelu udruženog zločinačkog pothvata – Prliću potvrđena kazna od 25 godina", "Presuda za stvaranje 'Velike Hrvatske' – Potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu" istaknuli su beogradski listovi Večernje novosti, Blic i Kurir.

Slobodan Praljak ICTY Praljak popio otrov! Pogledajte trenutak zbog kojeg je prekinuto suđenje

Izricanje presude u ICTY-ju mnogi beogradski internetski portali pratili su izravno na svojim blogovima, izvješćujući na nekoliko minuta o zbivanjima u sudnici.

Haag
1 / 5
Stari grad u Mostaru 1994. i ista ulica 2011. godine

Presuda za stvaranje Velike Hrvatske

Blic je istaknuo veliki naslov da je riječ o "presudi za stvaranje Velike Hrvatske" te da je "potvrđen udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu". Pišu da je utvrđeno da je "postojao udruženi zločinački pothvat, čiji cilj je bio dominacija Hrvata u tim dijelovima BiH putem etničkog čišćenja muslimanske populacije". 

Portal B92 u naslovu je istaknuo "Udruženi zločinački pothvat, sudjelovao i Tuđman" te su istaknuli da je Prliću potvrđena kazna od 25 godina, a Stojiću 20, dok su u posebnom članku naveli i da je Slobodan Praljak navodno u sudnici popio otrov kada mu je izrečena presuda. 

Portal RTS-a u naslovu je istaknuo "Haški sud: Postojao udruženi zločinački pothvat s Tuđmanom na čelu; Praljak popio otrov u sudnici". U podnaslovu teksta istaknuli su riječi suca da je "Hrvatska provodila kontrolu preko lokalnih tijela u Herceg-Bosni, što potvrđuje da je postojalo stanje okupacije". 

Slobodan Praljak potvrđene sve kazne Slobodan Praljak je preminuo. Pokrenuta istraga nizozemskih vlasti! Mostar FOTOGALERIJA Kako je Mostar izgledao tijekom rata, a kako 20-ak godina poslije... ICTY, haaški sud portal (1) danas presuda Ukine li se zločinački pothvat, Hrvati i Bošnjaci mogu započeti pomirenje
Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • Avatar tituš
  tituš:

  naročito nam je stalo do toga što misle srbi!!! Što se njih tiče, s njima smo obračunali do sada, a po potrebi i u buduće!

 • hr.eu:

  Nakon ovakve presude izvjesno je da više ne postoji niti najmanja mogućnost za suživot i opstanak ovakvog entiteta "Federacija", a time ni ovakve BiH. Haški sud upravo je zabio zadnji čavao u lijes zvani "BiH".

 • Avatar Speedy Gonzales
  Speedy Gonzales:

  Sud u Haagu u presudama Karadžiću i Mladiću, nijednim slovom (više od 30.000 stranica) nije niti pomenuo Srbiju i Miloševića da su krivi za garđanski rat u BiH. Znači za čitavu međunarodnu zajednicu, Hrvatska i Tuđman su agresori na BiH, ... prikaži još! a Srbija i Milošević nisu. Ovo će izazvat ozbiljne posljedice.