Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strani mediji

Vijest o Praljku udarna na BBC-ju: 'Osumnjičeni za ratni zločin popio otrov'

Vijest o Praljku udarna na BBC-u
Foto: Screenshot
1/11
Autori: Hina, Vecernji list
29.11.2017.
u 12:20

Britanski BBC na svojem informativnom servisu taj je događaj istaknuo kao glavnu vijest, a o tome pišu i The Guardian, Sky News, Independent, The Sun i drugi otočki mediji.

Svjetske agencije i brojni mediji prenose vijest o navodnom ispijanju otrova bivšeg zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka u haaškoj sudnici, nakon što mu je potvrđena kazna od dvadeset godina zatvora. 

Vijest o Slobodanu Praljku udarna je na BBC-ju pod naslovom ''Osumnjičeni za ratni zločin popio otrov''. ''Nakon što je čuo presudu rekao sucu da je popio otrov'', navodi BBC i opisuje kako je Praljak ustao i popio iz čašice tekućinu za koju tvrdi da je otrov. 

''Sudac je odredio da se spuste zastori i prekinuo ročište'', piše BBC. 

Britanski BBC na svojem je informativnom servisu taj događaj istaknuo kao glavnu vijest, a o tome pišu i The Guardian, Sky News, Independent, The Sun i drugi otočki mediji.

O tome javljaju i Reuters, AFP i Associated Press, a vijest su prenijeli i talijanski mediji kao Rai, Corriere della Sera, njemački DW, Spiegel, Welt, Bild, turski TRT, katarska Al Jazeera, ruski Russia Today te mediji iz Irske, Rumunjske, Nizozemske i drugih država. Regionalne agencije poput slovenskog STA i srpskog Tanjuga također su hitno objavile tu vijest.

VIDEO: Praljak popio otrov?

Ključne riječi

Komentara 42

SP
Spezispezi
12:33 29.11.2017.

Nitko ne navodi da Praljak prema ovoj presudi danas treba izići na slobodu, jer je dobio 20 godina, a odležao 2/3 u pritvoru čekajući presudu. Ovo je protest protiv suda.

ZE
zebra11
12:37 29.11.2017.

Praljak iako osuđen bi bio vrlo brzo pušten zbog prakse haškog suda da osuđene puštaju nakon 2/3 odsležana kazne, a Praljak je u Hagu već 13 godina. Praljak se ne miri sa presudom koja je politička i bolje i uu smrt nego živjeti sa takvom nebuloznom i nepravednom presudom gdje se najmalobrojniji narod u BiH osuđuje, a muslimanske i srpske zločince štiti.

BA
Barba1980
12:45 29.11.2017.

Haški sud je politički sud i ako je slučajno netko do danas u to sumnjao, danas je svaka sumnja otklonjena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije