Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALNO DJELOVANJE

Slovenija ostala bez tri milijuna zaštitnih maski: Ministar obrane otkrio detalje prevare

Matej Tonin
Foto: Screenshot/YouTube
19.03.2020.
u 13:33

U Sloveniju je ipak stigla pošiljka od 400 tisuća zaštitnih maski od dobavitelja Sanolabora, a do kraja tjedna trebalo bi stići još 1,5 milijuna zaštitnih maski koje slovenski zdravstveni sustav hitno treba u borbi protiv koronavirusa.

Slovenski ministar obrane Matej Tonin objasnio je na konferenciji za novinare u Ljubljani kako je Slovenija ostala bez tri milijuna zaštitnih maski koje je naručila, tvrdeći kako se radilo o klasičnoj prevari.

Objasnio je kako je dan ranije u Sloveniju trebala stići naručena pošiljka maski i kako je ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek bio u kontaktu s vozačem kamiona koji je u 14.30 sati tvrdio da se nalazi u carini u Sežani, a u 18 sati da toči gorivo u Postojni i da maske uskoro stižu u Ljubljanu. Međutim, onda su izgubili svaki kontakt s vozačem, koji više nije odgovarao na pozive.  

Zatim je policija utvrdila kako je riječ o klasičnoj prevari i da maske ni kamion koji ih prevozi ne postoje. Maske su naručili od poduzeća Global Promet, kojem je na čelu Emir Begović iz Bosne i Hercegovine.

Slučaj sada istražuje slovenska policija, no sreća u nesreći jest što maske nisu plaćene unaprijed, tako da slovenski proračun nije oštećen, iako je Tonin večer prije tvrdio suprotno, kazavši da je Slovenija od nekoliko dobavljača naručila 10 milijuna maski, koje je platila unaprijed. 

U Sloveniju je ipak stigla pošiljka od 400 tisuća zaštitnih maski od dobavitelja Sanolabora, a do kraja tjedna trebalo bi stići još 1,5 milijuna zaštitnih maski, koje slovenski zdravstveni sustav hitno treba u borbi protiv koronavirusa. Do tada bi u Sloveniju trebala stići i pošiljka od 300 tisuća maski, koju je Sloveniji zbog prijateljstva s predsjednikom UEFA-e Aleksandrom Čeferinom donirao kineski tajkun i osnivač Alibabe Jack Ma. 

VIDEO: Hrvatski psiholozi: Kako pomoći osobama u samoizolaciji, ako ste zabrinuti za njihovo mentalno zdravlje

Ključne riječi

Komentara 27

MA
marsovac
14:34 19.03.2020.

ha, ha, ha,.....slovenac,.....ha, ha, ha,......emir

ZA
zagabria5
16:07 19.03.2020.

Slovenac i Bosanac, idealna kombinacija za upropastiti posao

DA
DarthVader
18:56 19.03.2020.

Ja mislio ko i vecina hrvata da je dezela Europa, a kad vidi ti da su tezak Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije