Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO NA PUT

Skandal u Britaniji: Johnsonov savjetnik kršio karantenu, javnost traži ostavku

Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in London
Foto: John Sibley/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.05.2020.
u 09:22

Britanska javnost tjednima kritizira vladu jer broj umrlih u toj zemlji od koronavirusa premašuje 36.000, što je više nego u bilo kojoj europskoj državi.

Sve je jači pritisak na britanskog premijera Borisa Johnsona da otpusti svojega glavnog savjetnika, nakon što su mediji u petak navečer objavili da je prekršio ograničenja putovanja uvedena zbog koronavirusa.  

Listovi The Guardian i The Mirror objavili su da je Dominic Cummings putovao iz Londona u okrug Durham, do kuće svojih roditelja, u vrijeme dok je imao simptome koronavirusa.

Samo tjedan prije vlada je uvela stroge mjere o slobodi kretanja kako bi ograničila širenje novoga koronavirusa.

Putovanje je dopušteno samo u hitnim slučajevima, a osobe sa simptomima koronavirusa moraju ostati sedam dana u samoizolaciji.

Vladin glasnogovornik odbio je komentirati izvješća, navodi dpa.

Policija je potvrdila da je posjetila imanje u okrugu Durham nakon optužbi da je Cummings za vrijeme karantene otputovao 430 kilometara od svojeg doma, prenosi britanski Press Association (PA).

Čelnik Škotske nacionalne stranke Ian Blackford u petak navečer putem Twittera pozvao je na Cummingsovu ostavku.

"Nakon vijesti da je Domminic Cummings putovao iz Londona u Durham za vrijeme karantene, što policija upravo istražuje, njegov je položaj potpuno neodrživ - mora dati ostavku ili biti smijenjen", napisao je.

Ed Davey, obnašatelj dužnosti čelnika Liberalnih demokrata, također je na Twitteru ustvrdio: "Ako je Dominic Cummings prekršio pravila uvedena za vrijeme karantene, morat će dati ostavku. Sasvim jednostavno".

Britanska javnost tjednima kritizira vladu jer broj umrlih u toj zemlji od koronavirusa premašuje 36.000, što je više nego u bilo kojoj europskoj državi.

Komentara 8

LA
Laufer
11:10 23.05.2020.

....mijenjali zakone da bi broj žrtava slavnog virusa izgledao što veći. A to su učinili s kojim točno ciljem??

Avatar GeniKameni
GeniKameni
10:49 23.05.2020.

Od tih 36,000 najvjerojatnije niti desetina nije umrla od posljedica koronavirusa. U Engleskoj su cak i zakone na brzu ruku mijenjali da bi broj zrtava slavnog virusa izgledao sto veci. A njihov guru Neil Ferguson, arhitekt fasistickih mjera uvedenih u UK koje su poslije uveli i u USA i mnogim drugim zemljama, koji je predvidjao preko pola milijuna mrtvih u Engleskoj i koji im je i navukao ludjacku kosulju, bio je prvi koji je prekrsio svoje vlastite mjere... i to zato sto nije mogao izdrzati bez svoje udate ljubavnice Antonie Staats... Toliko o karakteru i vjerodostojnosti ovih zlocinaca koji navodno umiru od brige za nase zdravlje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije