Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.05.2021. u 11:30

Hoće se vratiti, neće, hoće... I onda je Zoran Mamić prekinuo “igru”, ne planira se vratiti

Otkako je u ožujku postalo i pravomoćno da braća Mamić idu u zatvor, javnost je pomno pratila svaki put kada bi Zoran Mamić prešao hrvatsku granicu i, kao kod one igre s laticama tratinčica, prognozirala: hoće se vratiti, neće, hoće... I onda je jednom otišao u BiH i prekinuo “igru” – ne planira se vratiti, nego želi služiti kaznu u susjednoj nam zemlji.

Hrvatsko pravosuđe nije udovoljilo njegovoj želji, a kako se ni on nije predomislio, pa tako ni javio u Remetinec u ponedjeljak do ponoći, postao je jučer lice s tjeralice, baš kao i brat mu Zdravko Mamić, koji je već tri godine u Međugorju. I stariji Mamić je, inače, zatražio prebacivanje služenja kazne u BiH, no svu tu proceduru on tek treba proći. Inače, Zdravko Mamić je jučer u kantonalnom tužiteljstvu u Livnu satima odgovarao o ranije iznesenim optužbama na račun osječkih sudaca, kao i cjelokupnog hrvatskog pravosuđa. Nikada kraja peripetijama i obratima u slučaju Mamić, a njihova priča napetije se, vjerojatno, prati nego kampanja za lokalne izbore koji nam direktno utječu na živote. Javnost se posljednjih tjedana, ma zapravo već šest godina, otkako je čitav sudski proces za izvlačenje novca iz Dinama počeo, zaista naslušala i nagledala svega i svačega.

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
1/8

Priča o korupciji u nogometu postala je, na kraju, priča o možebitnoj korupciji u hrvatskom pravosuđu. I dok je Zdravko Mamić posljednjih mjesec i pol na dnevnoj bazi šokirao tvrdnjama kako je sucima kupovao dizajnerske cipele, plaćao putovanje u Dubai, feštao s njima, drugi brat Mamić je, posve legalno, prešao granicu Hrvatske i BiH i stvorio novu pravosudnu zavrzlamu.

Obojica su, dakle, svaki na svoj način, očitala bukvicu našem pravosuđu i uzdrmala mu temelje. No stara narodna kaže kako iz grešaka i iskustva treba učiti – doduše, pametnije bi bilo učiti iz tuđeg, nego vlastitog – pa bi i triler “slučaj braće Mamić” trebao i morao poslužiti za korjenite promjene u sustavu. Već jučer.

VIDEO: Zdravko Mamić o sucima

Komentara 1

HR
hrvat123
09:23 19.05.2021.

ovi clanci o Mamicima su postali toliko glupavi i dosadni da ih vise niko ne cita osim navijaca filijale Beograda ili "dinamo to smo mi = smece to smo mi" a ti citaju te clanke samo zato jer jedni misle da ce poslije Mamica postat prvaci necega a drugi misle da ce maznut Dinamovu lovu ali obadvije strane jad i bjeda i nis vise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije