Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOST PREDSTAVIO PROGRAM

Selak Raspudić kritizirala Vladu: Moramo stati na kraj besramnim koalicijama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.06.2020.
u 13:40

"Prodaja obrazovnog sektora bila je smokvin list za zadovoljavanje nekih drugih političkih interesa", kazala je Selak Raspudić na predstavljanju Mostova programa

Most nezavisnih lista, uz svoje čelnike Božu Petrova i Nikolu Grmoju, politički program za predstojeće izbore danas je predstavio zajedno s novim članovima – Marijom Selak Raspudić i Marinom Miletićem. Kako najavljuju, cijeli program bit će dostupan online od četvrtka, a kandidati zagrebačkih lista sastaju se u ponedjeljak kako bi raspravili o obnovi Zagreba nakon potresa. 

Osim što su se kandidati osvrnuli na postojeće probleme s korupcijom, poreznom politikom te pravosuđem, Selak Raspudić oštro je osudila Vladu za stanje u obrazovnom sektoru. Smatra da je to bio samo dio političke trgovine HDZ-a i HNS-a. Kako govori, Hrvatskoj je potrebna evaluacija trenutačne reforme kako bi se mogli izbaciti svi elementi koji su nepotrebni.

– Prodaja obrazovnog sektora koja se dogodila bila je samo smokvin list za zadovoljavanje nekih drugih političkih interesa – kaže Selak Raspudić. 

– Ovakve besramne predizborne koalicije zbog pokušaja preživljavanja u Saboru moramo onemogućiti – nadodala je. 

Poboljšanje infrastrukture

Ključ za poboljšanje obrazovanja Selak Raspudić vidi u poboljšanju obrazovne infrastrukture i u materijalnom statusu učenika koji trenutačno uvelike određuje put koji učenici odabiru nakon završetka srednje škole. Osim toga, smatra kako je važno ne odupirati se digitalizaciji, već se uhvatiti u koštac s njom, ali na pravilan način. 

– Materijalni uvjeti rada ostali su po strani, a poluispravni tableti postali su važniji od nastave – kritizira Selak Raspudić. 

Na riječ o obrazovanju nadovezao se i Marin Miletić te javno progovorio o korupciji u zagrebačkom Studentskom centru.

– Nakon što sve ostalo riješimo, moramo se pobrinuti da u državi vlada pozitivna atmosfera – objašnjava Miletić koji također smatra da je dobra atmosfera ključ za zadržavanje mladih u državi. 

Sektor kulture ova kandidatkinja također smatra ključnim, a ne samo ''privjeskom ili dodatkom programu ostalih sektora''. Povezati kulturu s dijelovima gospodarstva nužno je kako bi se umjetnici mogli etablirati na tržištu rada. 

– I ustavnost predstojećih izbora je upitna – ponovno je iskritizirala Vladu Selak Raspudić, govoreći kako je zbog koronakrize trebalo biti uvedeno glasovanje elektroničkim putem. Izborni zakon općenito treba promjenu kako bi bila ukorak sa stranim zakonima, tvrdi članica Mosta. 

 

Komentara 11

DJ
DjD
14:59 17.06.2020.

Lako je pričati, teško je napraviti. Netko bez imalo političkog iskustva sa diplomom FF u stvarnom životu bi naišao na nerješive probleme i teško da bi išta riješio. Život van katedre je malo drugačiji.

KO
Kološanin
14:16 17.06.2020.

Gospođa je prije političkog angažmana morala pročitati bar Ustav RH. Ustavom je propisano da građani glasaju na biračkom mjestu neposredno i tajno. Prema tome, svaka odluka Vlade o drukčijem načinu glasanja od propisano bila bi neustavna. Namjeravaju li nam to Raspudići , osim Ustavnog suda, ukinuti i Ustav?

TA
Talleyard
16:10 17.06.2020.

Drugarici selak nije jasno da HDZ nije tražio u koaliciju pupavca, HNS i druge iz zadovoljstva već je to bilo iz nužne potrebe, to je bio uvjet da može imati dovoljno ruku u saboru da može voditi Hrvatsku. Da jee bilo boljih i normalnijih Plenković bi siguro uzeo, no opcije su bele samo poput mosta koji su se pokazali da su lošiji i nisu normalni, nit da im je do Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije