Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
titova unuka

Saša Broz: Želim napraviti film o svom djedu, a ne o političaru i državniku

Saša Broz
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
10.04.2015.
u 10:42

Sve one rečenice, mjesta, događaje, ljude koji su njega i mene vezali na neki prustovski način utkat ćemo u film. To će biti moja posveta djedu, otkriva Saša Broz za Express.

Saša Broz u intervju za Express.hr kritički se osvrnula na kulturnu politiku grada Zagreba te najavila snimanje dokumentarca o Titu. Titova unuka i nova, nestranačka predsjednica SDP-ova Savjeta za kulturu Saša Broz poteze desnice redovito komentira jedino na svom profilu na Facebooku, no nerado daje političke intervjue i uvijek ističe da je politika zanima samo kroz djelatnost kojom se bavi.

Zbog toga se za Express kritički osvrnula na kulturnu politiku Grada Zagreba te najavila da priprema film o Titu.

Na pitanje što ju je ponukalo da u suradnji s Nenadom Puhovskim i Factumom počne pripremati dokumentarac u kojem će biti koscenaristica te hoće li to biti pogled na Tita kao državnika i političara, odgovorila je da je za sve kriv njezin prijatelj koji je godinama radio na tome da osvijesti nešto što je htjela, ali nije bila dovoljno hrabra.

– Postoji nešto što je mnogo više od moralne obveze, nešto što zna biti "uteg" koji u određenom trenutku treba otpustiti. Želim napraviti film o svom djedu, a ne o političaru i državniku. Sve one rečenice, mjesta, događaje, ljude koji su njega i mene vezali na neki prustovski način utkat ćemo u film. To će biti moja posveta djedu – otkriva Broz.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Naime, prijatelje je godinama zabavljala pričama iz djetinjstva i oni su joj već prije predlagali da napravi dokumentarac o Titu.

Iako je svjesna da je medijima to jako zanimljivo, željela bi da ju se doživljava prije svega kroz njezin kazališni rad, a ne kroz njezino podrijetlo. No počela je mijenjati mišljenje i zaključila da bi takav dokumentarac bio “njezin obračun s djetinjstvom” jer je imala privilegij upoznati Josipa Broza Tita onako kako ga nisu upoznali drugi ljudi - kao beskrajno dragu, duhovitu, šarmantnu i tolerantnu osobu, odnosno kao djeda kakvog se može poželjeti.

>>Cijeli intervju za Express možete pročitati OVDJE

>>Saša Broz: Za razliku od odraslih, djeci ne možeš baš ništa podvaliti

Komentara 28

EF
epic.flyer
10:54 10.04.2015.

I goli otok svakako uvrsti u film..

KR
krmnazabrana
10:48 10.04.2015.

Ne zanima nas tvoj djed - zločinac.

PH
Pravi-Hrvat
10:55 10.04.2015.

"Onaj tko izgradi stotinu mostova i ubije jednog nevinog čovjeka, nije mostograditelj - nego UBOJICA". Mene ne zanima što ti misliš/radiš/planiraš u životu, a još manje me zanima privatni život i razmišljanja jednog krvnika i masovnog ubojice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije