Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči premijere predstave "Postolar i vrag"

Saša Broz: Za razliku od odraslih, djeci ne možeš baš ništa podvaliti

16.03.2015., Zagreb - Proba za novu predstavu Postolar i vrag u Gradskom kazalistu Tresnja.  Redateljica Sasa Broz.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.03.2015.
u 15:00

Kod Šenoe je privlačno što mali čovjek pobijedi samog vraga lukavstvom, uz malu "pomoć s neba", kaže Broz.

Poznati stih iz Šenoina "Postolara i vraga": "ide vrijeme, dođe rok, eto vraga skok na skok" i danas se koristi kao uzrečica, i baš on bio mi je glavna inspiracija za novo teatarsko čitanje te poznate priče.

Tako govori Saša Broz uoči današnje premijere ove bajke u Kazalištu Trešnja. A u Trešnju se ova redateljica vratila nakon više od deset godina.

U "Postolaru i vragu", koji je namijenjen za djecu stariju od sedam godina, glume: Krunoslav Klabučar, Dean Krivačić, Vanda Vujanić Šušnjar, Daria Knez Rukavina, Nera Stipičević, Ranko Stojić, Marijana Mikulić i Radovan Ruždjak.

No "Postolar i vrag" ovog će puta ipak biti malo drugačija priča: – Tema o čovjeku koji je zbog svojih slabosti stavljen na kušnju postoji još od biblijske knjige o Jobu. Kod Šenoe je privlačna ta mogućnost da mali čovjek pobijedi samog vraga lukavstvom, uz malu "pomoć s neba".

Autorica teksta Zinka Kiseljak napisala ga je prema Šenoinu "Postolaru i vragu", ali i smjestila u današnje vrijeme – kaže Saša Broz, a na pitanje postoji li razlika između rada u kazalištu za odrasle i kazalištu za djecu, odgovara: – Ako imate profesionalan odnos, nema razlike, ali velika je razlika to što djeci ne možete baš ništa "podvaliti", a imaju i velika očekivanja – zaključuje Saša Broz.

>>"Nevidljivi ljudi" na dvoru druga Tita

>>‘Saša Broz ustaška nevjesta’ mogao bi biti naslov kazališnog projekta

Komentara 3

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
04:21 21.03.2015.

I maloj i velikoj djeci možeš podvaliti kako je Aleksandra Broz, balerina po zvanju, ustvari kazališni redatelj. Ili kako se recimo zove Saša.

KL
Klarahrv
17:01 20.03.2015.

Nekoj djeci mozes podvaliti da njihov deda nije zlocinac i oni to prihvate bez obzira na broj mrtvih za koje je deda odgovoran.

ĆA
ćaćaća
10:26 22.03.2015.

koalicija skh/4c drma i hrvatskim kazalištima od kojih rade pozorišta s našim novcem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije