Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Broz:

'Razumijem predsjednicu, nije se lako nositi s nasljeđem čovjeka o kojem se toliko priča'

saša broz
Foto: Screenshot RTL
04.05.2015.
u 23:42

Ja da sam političarka imala bih strah da 35 godina nakon njegove smrti njegovo ime još uvijek doista živi, kaže unuka Josipa Broza Tita

– Razumijem predsjednicu i njezin čin, to što je maknula bistu. Doista nije jednostavno nositi se s nasljeđem čovjeka o kojem se toliko priča, ipak više pozitivno nego negativno. Tako da, ja da sam političarka imala bih strah da 35 godina nakon njegove smrti njegovo ime još uvijek doista živi – komentirala je u RTL Direktu Saša Broz, unuka Josipa Broza odluku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da se ukloni Titova bista s Pantovčaka.

Na pitanje koliko je zapravo upoznala svoga djeda kojem je danas 35. godišnjica smrti, odgovara:

– O njemu kao političaru znam isto kao što znate vi ili kao netko tko je još donedavno nešto više učio u školi o tom razdoblju. Dakle, znam ga isključivo kao djeda, kao čovjeka. I budući da ga nisam mogla uspoređivati ni s čim drugim, svakako da taj odnos nije bio klasičan odnos kakav su imali drugi moji prijatelji. Oni su meni zavidjeli na nekim stvarima, ja sam pak njima zavidjela na nekom drukčijem odnosu koji su imali sa svojim djedovima.  

Kazala je kako nije jugonostalgičarka, već da ima nostalgiju za svojim djedom.

– Mislim da to nije ništa čudno, ima svatko za svojim. To ipak treba prepustiti povijesti, a i ljudima koji su nekakav svoj ozbiljniji dio života živjeli tada. Ja sam bila dijete pa mogu usporediti je li se tada živjelo bolje ili se bolje živi danas.

>> Otkako je stigla bista s Pantovčaka, posao cvjeta

Komentara 189

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
00:21 05.05.2015.

nije lako sašici... svaki dan se mora suočavati s činjenicom da je deda bio notorni zločinac... pa makar joj je kupovao bombone i sladoled, novcem koji nije zaradio

DU
Deleted user
00:13 05.05.2015.

smeču je mjesto u smeču

BO
bongo
00:26 05.05.2015.

vecernjak ili yutel fale i slave zlocinca i to jednog od deset najvecih u svijetu,pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije