Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Core Media

Šarić: Dijana Čuljak je zbog poreznika za pomoć molila i Sanadera

culjak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
15.07.2014.
u 16:27

Bivši supružnici Šelebaj – Čuljak terete se da su od 2005. do 2008. iz Core Medije preko fiktivnih računa za nepostojeće poslove izvlačili novac, a dobit su dijelili popola

Goran Šarić, nekadašnji prijatelj Dijane Čuljak, na kojeg je ona tijekom istrage u aferi Core Media radila pritisak zbog njegova svjedočenja, zbog čega je završila i u pritvoru, svjedočio je u nastavku suđenja optuženima za tu aferu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Govoreći o tome što se događalo oko Core Medije, Šarić je prepričao i jedan od svojih razgovora s Vladimirom Šelebajom, bivšim suprugom Dijane Čuljak i njezinim sadašnjim suoptuženikom. Šelebaj mi je kazao kako je Dijana Čuljak pokušala iskoristiti svoje veze kako bi zaustavila porezni nadzor nad njihovim tvrtkama. Kazao mi je da je ona molila Ivu Sanadera, tadašnjeg premijera da joj pomogne. Osim toga, zvala je i Ivana Šukera, tadašnjeg ministra financija te Ivicu Mladinea, u to vrijeme šefa Porezne uprave. No sve joj to nije uspjelo, jer je porezni nadzor bio katastrofalan. Radilo se o iznosu od 10 milijuna kuna, koje poreznicima nisu mogli opravdati kazao je Šarić.

Bivši supružnici Šelebaj  – Čuljak terete se da su od 2005. do 2008. iz Core Medije preko fiktivnih računa za nepostojeće poslove izvlačili novac, a dobit su dijelili popola. Svjedočeći o poslovanju Core Medije, Šarić je kazao kako mu u početku nije bilo jasno da suradnike plaćaju na crno.

Tek kada im je 2006. i 2007. došla porezna kontrola, sjetio sam se koliko se gotovine vrtjelo. Šelebaj mi je tada ispričao kako su radili, a priznao mi je i da imaju velikih problema jer papiri nisu štimali, nisu imali opravdanja za neke račune, neke su troškove fakturirali više puta kazao je Šarić. Govoreći pak o svom iskazu u istrazi, Šarić je kazao da je on svjedočio povoljno za D. Čuljak jer mu je bila prijateljica, no da ona očito nije bile zadovoljna time pa mu je poručila da je “ne trpa” uz opasku da ima neke ljude koji će joj točno reći što je iskazivao. Jedan moj prijatelj kazao mi je kako je u jednom društvu čuo kako pričaju da će se Dijana meni i Hloverki Novak Srzić “naj.... matere” kazao je Šarić. Zašto Hloverki? zanimalo je sutkinju Jasnu Galešić. Ne znam odgovorio je Šarić.

Svjedok je zatim pojasnio i čemu je zapravo služila tvrtka Patrimonium, koja je osnovana negdje u vrijeme kada je počeo porezni nadzor. Preko nje su supružnici Šelebaj Čuljak htjeli izvući nekretnine iz Core Medije i Media Spota, a od samog osnutka tvrtka je skrivala prave vlasnike. Direktori su se izmjenjivali, čak sam i ja u dva navrata bio direktor jer me Šelebaj molio za pomoć. Znao je da imam dionice tvrtke Tekstil stroj i da one vrijede 5,5 milijuna kuna. Predložio je da Patrimoniumu prodam te dionice i ja sam to napravio.

Patrimonium mi je ostao dužan 3,5 milijuna kuna, a Dijana Čuljak je od tih dionica kupila stan u Gundulićevoj zaključio je svjedok.

>> 'Šelebaj me tražio da mu vratim ugovor jer bi D. Čuljak mogla ostati bez posla'

Komentara 2

Avatar navijač
navijač
17:47 15.07.2014.

Kad vidim da je zastupa "đavolji odvjetnik" jasno mi je sve.

OB
Objektivno...
15:15 16.07.2014.

... nema ti ništa ljepšeg nego kad u ovakvoj parnici trebaš ispostaviti račun, a stranka "švorc"... Može kompenzacija? Može! Okreni se zidu - imam te u vidu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije