Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanader: Nismo u najgoroj situaciji, ali ni daleko od tog scenarija

13.11.2008.
u 11:21

Premijer Sanader na skupu ekonomista u Opatiji rekao je da je odgodio donošenje proračuna za 2009. godinu do 15. prosinca ili kasnije, a po potrebi će predložiti sazivanje izvanredne sjednice Sabora.
- Tih mjesec dana potrebno je da bismo bili pametniji i iskusniji za nove informacije vezane uz globalnu krizu. Slovačka je vlada donijela proračun početkom listopada

Čačić: HNS ne podržava Vladine mjere za prevladavanje gospodarske krize

Šuker: Uravnoteženi proračun

Mesić: Ne treba dopustiti da se novac i profit iznose iz Hrvatske

Rohatinski: Zamrzavaju plaće, a dižu cijene cigareta i plina

Rad Ivića Pašalića u zborniku godišnjeg skupa ekonomista u Opatiji

Bez navođenja konkretnih brojki, rekao je da će osim mirovina, socijalnih davanja i zdravsta, prihodi svima ostati na razini 2008. godine.

- Nismo u najtežoj situaciji kao neke zemlje EU, ali nismo ni izašli iz mogućnosti da sutra ne budemo u opasnosti - rekao je Sanader i napomenuo da je zato uputio poziv na štednju.

Sanader je rekao i da razmišlja o tome da pozove oporbene stranke da rasprave nastalu situaciju prije donošenja prijedloga proračuna u Sabor, a najavio je da bi kao temu mogao pokrenuti i pitanje povlaštenih mirovina.

Premijer je još jednom ponovio da traži odgodu rasta plaća na godinu dana. O Mesićevu pozivu na "new deal" rekao je kako je slično razmišljao i da predlaže nešto što bi se moglo tako nazvati.

Komentirao je i predsjednikovo upozorenje da treba spriječiti iznošenje novca i profita iz Hrvatske.
- Ne bih potezao vraga za rep. Sve ćemo učiniti da se to ne dogodi, ali banke su ozbiljne institucije i vjerujem da neće to učiniti - rekao je premijer.


Nastavlja se gradnja cesta i mostova

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je u Opatiji, odgovarajući na novinarsko pitanje o nastavku infrastrukturnih projekata, kazao da će se nastaviti projekti koji moraju ići kao doprinos ostvarivanju gospodarskog rasta - nastavit će se gradnja cesta, pelješkog mosta, modernizacija željeznica, plinofikacija i projekti navodnjavanja. Gradit će se autocesta prema Osijeku i dalje do Belog Manastira, autoceste do Ploča i od Zagreba do Siska, rekao je premijer naglasivši da je izgradnja pelješkog mosta važna za teritorijalno povezivanje zemlje, revitalizaciju obližnjih otoka te da je taj most ključna pretpostavka šengenskog režima u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije