Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
električna revolucij

SAD: Najveća mreža na svijetu za punjene električnih automobila

električni automobil
AFP
17.03.2010.
u 09:02

Urbani planeri razmatraju gdje će postaviti više od 11 tisuća postaja za napajanje automobilskih baterija u jedanaest velikih gradova.

U Sjedinjenim Državama uskoro će početi postavljanje infrastrukture za automobile na električni pogon, najveće na svijetu. Urbani planeri razmatraju gdje će postaviti više od 11 tisuća postaja za napajanje automobilskih baterija u jedanaest velikih gradova. Te postaje trebaju biti spremne kad u prodaju krenu prva dva serijski proizvedena automobila na električni pogon General Motorsa i Nissana krajem ove godine, objavio je Glas Amerike (VOA).

Prošle godine američko ministarstvo energetike dalo je stotinu milijuna dolara vrijedan posao kompaniji eTec za gradnju mreže postaja za napajanje automobilskih baterija u pet saveznih država. Sada počinje gradnja na tom projektu.

Nissan Leaf i Chevy Volt trebali bi se naći u prodaji u Sjedinjenim Državama kasnije ove godine. Oni su preteča prvog vala masovne proizvodnje električnih automobila. Cijena modela Leaf bit će objavljena potkraj ovog mjeseca, a automobil kapaciteta pet putnika moći će prijeći oko 140 kilometara s jednim punjenjem baterija, prenosi VOA.

Ključne riječi

Komentara 33

OB
-obrisani-
14:45 17.03.2010.

pa ne bi, zato je zbog takvih ishitrenih ljudi kao ti sreća da postoje i oni koji sve mirno promatraju sa strane i donose mudre zaključke

CI
cicibela
12:00 19.03.2010.

Treba pogledati filmić na youtube: Tko je ubio električni automobil ? Ako su se Ameri ipak odlučili da el. auto vrate u život, treba se pitati koje su novo sredstvo umjesto nafte, izabrali za kontrolu svijeta. Da nije CO2?

OB
-obrisani-
14:10 17.03.2010.

a njemu bih dala odriješenu kesu za nove projekte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije