Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi put u dva tjedna

SAD i Rusija nisu postigli dogovor o prekidu vatre u Siriji

kerry lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL
05.09.2016.
u 08:36

To je drugi put u dva tjedna da se Kerry i Lavrov nisu uspjeli dogovoriti o uvjetima za prekid vatre

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov nisu uspjeli postići dogovor o prekidu vatre u Siriji i razlike ostaju, rekao je viši dužnosnik State Departmenta nakon sastanka

Kerry i Lavrov razgovarali su na rubu summita G20 u Hangzhou. Detalji njihovih razgovora nisu bili dostupni.

Ponovno ništa od dogovora

To je drugi put u dva tjedna da se Kerry i Lavrov nisu uspjeli dogovoriti o uvjetima za prekid vatre. Prošli put sastali se u Ženevi 26. kolovoza. Kerry je rekao da SAD neće prihvatiti bilo kakav dogovor samo da bi on ponovno propao.

Dogovor o prekidu vatre kojim su posredovali Lavrov i Kerry u veljači propao je za nekoliko tjedana, a Washington je za kršenje sporazuma optužio snage sirijskoga predsjednika Bašara al Asada.

Vjerojatno će se idući put sastati na rubu sastanka Opće skupštine UN-a  u New Yorku od 18. rujna.

Sporne točke

Dužnosnici State Departmenta odbili su objasniti zbog kojih spornih točaka nije postignut dogovor.  

Rusija ustraje na tome da se ne može složiti s dogovorom ako se oporbeni borci, koje podupire SAD i saveznici s Bliskog istoka, ne odvoje od militanata povezanih s Al Kaidom s kojima se poklapaju u nekoliko područja. 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
dukidudoje
12:29 05.09.2016.

cak sto vise,blizi su da medjusobno ratuju, a ni tada kada pocnu da se medjusobno rokaju nece imati uspjeha da zaustave rat, ukrajina ce biti iskra,a letjet ce perja rusima i ovima koji zasada su krvoloci koji su inicirali svee nepravde prema bliskom istoku

DU
dukidudoje
12:32 05.09.2016.

tko drugom jamu kopa i sam u nju upada ,kad tad..na slici imamo dva presententa dvije najvece zlorabi na svijetu.koji druge narode na gotovo isti nacin obezpravlju,stime sto rusi to ne mogu prikriti propagandom kao sto to vjesto pokusava amerika

DU
Deleted user
12:52 05.09.2016.

dukidudoje Slabo tebi ide ta politika kao i ovima koji glasaju za tebe. Ako si mogao išta naučiti iz nje je to da u svim ratovima uvijek strada narod, dok političarima koji su rat izazvali ni vlas sa kose na padne. Dok narod prije rata podržava ono što rade političari, pa se narodu onda obije o glavu ta podrška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije