Naslovnica Vijesti Hrvatska

Saborski zastupnici s Thaçijem o pravima hrvatske manjine

Predsjednik Thaçi iskazao je razumijevanje za naše prijedloge i najavio da će se za njih založiti – istaknuo je poslije susreta Andrija Mikulić.
07. rujna 2017. u 13:12 3 komentara 259 prikaza

Tročlano izaslanstvo Hrvatskog sabora, predvođeno dr. sc. Andrijom Mikulićem, voditeljem saborske Međuparlamentarne skupine prijateljstva s Republikom Kosovom, boravilo je u dvodnevnom posjetu Prištini u povodu posvećenja katedrale Svete Majke Terezije od Kolkate na samu 20. obljetnicu smrti (5. rujna 1997.) te velike katoličke humanistkinje albanskog podrijetla.

Sabor NEOPRAVDANI IZOSTANCI Nisu odlučili tko će platiti kaznu: Zastupnicima još dva dana za 'ispričnice'

Posvećenjem je prvostolnica u glavnom gradu Kosova i službeno dobila naziv po svetoj Majci Tereziji, kanoniziranoj u Rimu prije godinu dana. Saborsko izaslanstvo, koje su još činili zastupnici dr. Ivan Ćelić i Ermina Lekaj Prljaskaj, tim se povodom sastalo s kardinalom Ernestom Simonijem Troshanijem, posebnim izaslanikom pape Franje koji je i predvodio ceremoniju posvećenja, a primio ih je i predsjednik Republike Kosovo Hashim Thaçi.

On je zastupnicima poručio da je albanski narod ponosan na svetu Majku Tereziju, da je katedrala u Prištini „dom svih građana Kosova“ te da se u kosovskoj tradiciji ne pravi podjela između katoličkih crkava i džamija. - Zahvalivši predsjedniku Thaçiju na gostoprimstvu, zatražili smo da se položaj hrvatske nacionalne manjine definira Ustavom Republike Kosovo, koji bi im zajamčio zastupnika u parlamentu i da se Hrvatima iz Janjeva i Letnice što prije osigura komunalna infrastruktura nužna za dostojanstven život. Predsjednik Thaçi iskazao je razumijevanje za naše prijedloge i najavio da će se za njih založiti – istaknuo je poslije susreta Andrija Mikulić. Inače, sastanku je prisustvovala i hrvatska veleposlanica Marija Kapitanović.

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković Rok 15 dana Raspisan javni poziv za članove Povjerenstva za sukob interesa Nikola Grmoja Intervju Grmoja: Izgleda da je 150 kuna kazne zastupnicima velik problem Sabor UNATOČ NOVOM ZAKONU Zastupnici nisu dolazili na posao, ali zarada im ostaje ista
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar grom76
  grom76:

  pa bilo bi i uredu.Mislim ka Kosovarim u Hrvatskoj ništa ne nedostaje.

 • Avatar whitesox
  whitesox:

  Ja vjerujem da hoće i što prije!Thaci je čovjek od riječi,do sada!

 • Avatar Domaće je bolje
  Domaće je bolje:

  Reciprocitet,a tako treba i sa Srbima rješiti.Kad će pitanje ratne štete doći na stol?!