Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sjednici u četvrtak

Sabor će raspravljati o sudjelovanju Oružanih snaga u misiji KFOR-a na Kosovu

Zagreb: Saborska rasprava o povjerenju ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.11.2020.
u 23:49

Na Kosovo bi trebalo otići do 150 pripadnika Oružanih snaga RH s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva

Hrvatski će sabor u četvrtak nastaviti rad raspravom o prijedlogu sudjelovanja u Oružanih snaga RH u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu.

Na Kosovo bi trebalo otići do 150 pripadnika Oružanih snaga RH s dva helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva.

Trenutačno je u operaciji KFOR raspoređen 33. hrvatski kontingent s 38 pripadnika OSRH i dva helikoptera. Područja razmještaja su Priština, Ferizaj/Uroševac i kamp Villaggio pokraj Peći.

Hrvatski kontingent usredotočen je na izvršavanje zadaća zračnog transporta, rad stožernog osoblja u stožeru operacije KFOR, rad u savjetničkom timu na razini Ministarstva obrane Republike Kosovo i Kosovskih snaga sigurnosti.

Budući da je završeno sudjelovanje pripadnika OSRH u misiji potpore miru u Afganistanu, predlaže se povećanje hrvatskog kontingenta u operaciji potpore miru KFOR na Kosovu s 40 na 150 pripadnika OSRH.

Financijska sredstva osigurana su u državnom proračunu za 2020. i projekcijama za 2021. i 2022. i u okviru su limita određenih za Ministarstvo obrane.

Sjednica počinje u 9.30 sati.

VIDEO Zaiskrilo između Mostovaca i Jandrokovića

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
00:26 26.11.2020.

Bez zrakoplova F16 ništa koristi... brzo kupovati love ima a i kolika je ušteda kroz Koronu nema smisla ni spominjati, Dali ćemo sudjelovati i u Napadu na Iran ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije