Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRDAČAN POZDRAV

Reakcije na susret Milanovića i branitelja: Dijalog je uvijek dobar put

Željko Dilber
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
02.05.2015.
u 08:29

Veseli me što je uspostavljen kontakt i to je dobar znak, rekao je Željko Dilber

Mirno i dostojanstveno, bez zvižduka i incidenata, uz puno pijeteta prema onima kojih više nema, ali još više politike – kratki je rezime obilježavanja 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima. Svečanost je okupila cijeli državni i vojni vrh: stigli su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko, odašiljući sliku makar prividnog sklada u prigodi koja zaslužuje da bude iznad dnevnopolitičkih razmirica.

Nakon izlaganja mons. Jurja Jezerinca koji je kazao da “ovo nije mjesto gdje bi se nekoga osuđivalo već mjesto zahvalnosti prema poginulim braniteljima”, premijer Milanović iznenada se uputio prema prosvjednicima iz Savske 66 te je srdačno pozdravio Đuru Glogoškog i Josipa Klemma.

- Riječ je o predizbornoj atmosferi u kojoj premijer Milanović zateže konopac napadajući HDZ i predsjednicu, ali mora ga malo i popustiti da ne ispada svađalica. Pa ili ne reagira kad ga napadaju branitelji ili im pristupi kao premijer, kao na Bljesku - komentirao je politički analitičar Žarko Puhovski.

Željko Dilber, šef Odbora HDZ-a za branitelje, pozdravio je susret.

- Veseli me što je uspostavljen kontakt i to je dobar znak. Svi su uvažili da je riječ o danu sjećanja, a ne danu za političke polemike i poene. Dijalog je uvijek dobar put - rekao je Dilber.

Sličnog je mišljenja i Jadranka Kosor, bivša ministrica branitelja.

- To je dobar znak i susret premijera s Klemmom i Glogoškim sigurno nije bio slučajan. Da nije bilo volje za susretom, mogli su se mimoići. Koliko sam vidjela, Milanović je njima prišao - rekla je Jadranka Kosor.

Susret je pozdravio i admiral Davor Domazet Lošo.

- Atmosfera na obljetnici Bljeska godila je duši i srcu, svi su nastojali biti dobri sa svima. I u tom kontekstu tumačim susret premijera s Klemmom i Glogoškim. Pozdravljam taj susret i početak dijaloga. Nama već 15 godina nedostaje dijalog - smatra admiral.

>> Milanović na obljetnici 'Bljeska' razgovarao s Glogoškim i Klemmom, branitelji mu poklonili majicu

Komentara 43

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
08:49 02.05.2015.

Na strani sam branitelja,ali i ja im zamjeram neke stvari,npr.zašto mora biti toliko braniteljski udruga,zašto nisu jedinstveni kad se radi o njihovom i našem dobru?

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:46 02.05.2015.

Ono što bi trebalo biti sasvim normalno, kod nas u Hrvatskoj dijalog između premijera i Branitelja je vjest dana.

FG
forest_gump
10:02 02.05.2015.

Konacno malo pozitivnije...braniteljima treba osigurati prava u skladu s mogucnostima...ako je netko bio branitelj ne znaci da on i svi njegovi imaju sva moguca prava....moj tata je branitelj od prvog dana...znas sto je dobio...spomenicu i majicu...i nije nezadovoljan...i danas radi kao sumski radnik s 61 godinom...a mirovina ce mu biti 2500 kn nakon 43 godine staza....a nekom ni 10000 kn nije dosta...ljudi dajmo malo realnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije