Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grbin o interpelaciji:

'Rasprava možda pokaže da je potrebno i pokrenuti opoziv ministra Krstičevića'

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.01.2019.
u 13:22

Mislimo da ćemo to postići time što ćemo natjerati Vladu da konačno na jednom mjestu sumira sve ono što se dogodilo i što je pošlo krivo, rekao je Peđa Grbin

To što sada nismo pokrenuli postupak opoziva ministra obrane Damira Krstičevića ne znači da ga isključujemo jer možda ono što će vladajući napisati u odgovoru ili ono što će se čuti u raspravi pokaže da je potrebno pokrenuti opoziv potpredsjednika Vlade i ministra obrane, poručio je SDP-ov Peđa Grbin komentirajući interpelaciju o propalom poslu nabavke borbenih zrakoplova koju će ovih dana uputiti u proceduru.

- Interpelaciju ćemo predati tijekom dana, najkasnije u ponedjeljak, trebamo je ispolirati do kraja. S interpelacijom idemo jer želimo odvojiti temu nabave višenamjenskih borbenih aviona kako ovu koja je bila ovako nesretna i nespretno provedena, kao i onu koju su ministar obrane i predsjednik Vlade najavili od svega drugog negativnog u radu i ponašanju ministra Krstičevića. Želimo se koncentrirati na temu, želimo vidjeti što se dogodilo i što je pošlo krivo, a prije svega, želimo osigurati da se ovakve stvari, nazvat ću ih glupostima, ne dogode u budućnosti. Mislimo da ćemo to postići time što ćemo natjerati Vladu da konačno na jednom mjestu sumira sve ono što se dogodilo i što je pošlo krivo. To je prvi čin i nešto što ćemo prvo postići interpelacijom jer nam oni moraju u vrlo kratkom roku odgovoriti. Nakon toga, ako vladajući to ne budu htjeli staviti na raspravu, iskoristit ćemo svoju poslovničku mogućnost i u roku od 60 dana osigurati da se o tome raspravlja u Saboru – pojašnjava Grbin.

Pogledajte video burne Krstičevićeve reakcije u Saboru:

Cilj interpelacije je, nastavlja, razgovarati da su vladajući za svoju nesposobnost i za to što nisu htjeli slušati savjete najvažnijeg hrvatskog saveznika u okviru NATO-pakta, odnosno, SAD, svu odgovornost pokušali baciti na Državu Izrael.

- Zaključcima želimo postići da ovaj proces ubuduće bude transparentniji i da se u slučaju kada se raspolaže s milijardama javnog novca sve ne završi bacanjem maketa aviona po sabornici – tvrdi Grbin, zaključivši kako će nakon svega procijeniti treba li pokrenuti i postupak opoziva ministra Krstičevića.

Komentara 4

RP
rpzagreb
16:45 25.01.2019.

Svi nešto pokreću, lamentiraju u prazno, traže, optužuju a još nitko bilo iz oporbe ili vladajućih konkretno nije riješio apsolutno ništa. Vrijeme ide a mi se uporno i čvrsto ukopavamo na dno Europe.

Avatar VinkoL
VinkoL
16:36 25.01.2019.

Ma trofaznjak ne zaslužuje da ga se komentira. Za takve je i medicina nemoćna.

ZA
Zagy154
15:17 25.01.2019.

a kaj je s vasim remontom migova,totalna amnezija ili se to ne racuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije