Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zračni promet

Propali izravni letovi između SAD-a i RH zbog slabog interesa

avion
Marko Dušak/Pixsell
Autori: rak, ipš/VLM, sve
15.06.2011.
u 18:20

Bilo je planirano da Zagreb jednom tjedno bude povezan redovnom linijom iz Chicaga, a kasnije i iz Phoenixa, no ona je otkazana.

Američka agencija Air Plus objavila je da od sutra počinju prvi izravni letovi između SAD-a i Hrvatske. Iako je bilo planirano da Zagreb jednom tjedno bude povezan redovnom linijom iz Chicaga, a kasnije i iz Phoenixa, ona je otkazana.

Air Plus odlučio je spojiti dvije linije u susjednim zemljama – zrakoplov iz Chicaga sletio bi u Zagreb na sat vremena, a potom nastavio za Beograd. Razlog otkazivanja redovne linije je, kažu, “problem s hrvatskim zastupnikom”.

No, u Zračnoj luci Zagreb kažu da je let Swift Airom za Chicago 17. lipnja odgođen jer agencije Kompas i Air plus nisu uspjele skupiti dovoljno putnika, odnosno prodati dovoljno karata. Budući da je riječ o čarter-letovima, prijevoznik nije obvezan održavati linijske letove, a, očito, o prodaji karata ovisit će kada će se uspostaviti idući letovi. U ZLZ-u također poručuju da su oni kao i Swift Air spremni za te letove te da su od američkih zračnih vlasti dobili najviše ocjene, ali problem je u nedovoljnom broju putnika.

U Kompasu samo škrto potvrđuju da njihova agencija više nije generalni zastupnik za prodaju karata te da su putnici kojima su dosad prodali karte preusmjereni na redovne linije. U zagrebačkim agencijskim krugovima doznajemo, pak, i detalj više. Navodno su se nesuđeni zastupnik za Hrvatsku i američka strana jednostavno razišli u poslovnoj viziji. Prvi su smatrali da je američko tržište potencijal koji bi trebao držati cijeli projekt, a Amerikanci su držali da je obrnuto i da bi hrvatsko tržište trebalo biti ključno.

Komentara 9

CU
cunt
19:18 15.06.2011.

nemoguće,,,,,,,,,,,,,,,ovo nije za vjerovat, pa mi naj ljepši ljudi sa najljepšom državom

Avatar GeniKameni
GeniKameni
19:49 15.06.2011.

Primjecujem da se sve veci broj Hrvata iz dijaspore odlucuje na ljubav prema lijepoj njihovoj onako iz daljine. Poslije svih iskustava iz zadnjih dvadesetak godina, umjesto one poznate \"hvali more, drz\' se kopna\", Hrvatima iz dijaspore nije preostalo drugo nego \"hvaliti Hrvatsku, ali drzati se inozemstva\".

Avatar Jorge
Jorge
18:31 15.06.2011.

Ostaje jedino pitanje da li je tko ubrao kakvu masnu akonaciju od ministarstva, kao što bere Ryanair pod krinkom reklamiranja destinacija. Drugi problem je sramotan vizni režim kojeg RH ne zaslužuje. Svatko tko nije iz Zagreba za vizu mora potrošiti dva dana i poprilično love. Naši političari nemaju hrabrosti niit volje potaknuti američke partnere na razuman potez ukidanja viza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije