Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Splitski sud produljio pritvor Filipu Zavadlavu, vraćaju ga u Zagreb

Njegov branitelj Branko Šerić je izjavio kako se Filip nije izjašnjavao o potrebi produljenja istražnog zatvora, već se pridružio njegovom stavu da će sud donijeti odluku.
06. veljače 2020. u 16:00 3 komentara 1901 prikaza
Filip Zavadlav
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook/Privatni album
Pogledajte galeriju 1/8

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo 11. siječnja ove godine na ulici u splitskom Varošu, u četvrtak je iz Zagreba doveden u Split, u Županijski sud gdje je održano dokazno ročište na kojem su saslušani njegov otac Ante i brat Stanislav. Potvrdio nam je to Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Filip Zavadlav psihijatrijsko vještačenje Filip Zavadlav prebačen je u Vrapče, odvjetnik tvrdi da i dalje ništa ne shvaća

- Brat i otac nisu svjedočili, iskoristili su svoj zakonski privilegij da kao članovi uže obitelji ne moraju dati iskaz – izjavio je Romac.

Zavadlav je na sud doveden uz velike mjere osiguranja, policajci u pancirkama bili su pred uredom suca Mlađana Prvana. Održano je i ročište za produljenje istražnog zatvora Filipu Zavadlavu na kojemu je pritvor produljen za još dva mjeseca.

Njegov branitelj Branko Šerić je izjavio kako se Filip nije izjašnjavao o potrebi produljenja istražnog zatvora, već se pridružio njegovom stavu da će sud donijeti odluku.

Video: Tko je Filip Zavadlav

Filipa Zavadlava pregledala je psihijatrica koja je ustvrdila da je raspravno sposoban. Nakon uhićenja nije iznio obranu, tada je utvrđeno da je raspravno nesposoban i prebačen je u Bolnice za osobe lišene slobode u Zagreb. Psihijatrijski ga vještače stručnjaci iz Psihijatrijske klinike Vrapče.

Odvjetnik Šerić izjavio je kako mu je sada bolje, i potvrdio je kako je po procjeni sudske vještakinje bio raspravno sposoban, a kako će postupak teći dalje ovisi o rezultatima vještačenja koji se još čekaju.

Branko Šerić ŠERIĆ: NEMAM POJMA O TOME Na Facebooku objavili broj bankovnog računa odvjetnika Filipa Zavadlava

Tužiteljstvo tereti Filipa Zavadlava da je iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića iz bezobzirne osvete prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale njega i druge članove njegove obitelji.

Nakon što je prisustvovao ročištima na Županijskom sudu u Splitu, Filipa Zavadlava vraćaju nazad u Zagreb, doznajemo od Damira Romca sa splitskog Županijskog suda.

Trostruko ubojstvo u Splitu: Nosio pušku po gradu i tražio iduću žrtvu

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno