Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihijatrijsko vještačenje

Filip Zavadlav prebačen je u Vrapče, odvjetnik tvrdi da i dalje ništa ne shvaća

Filip Zavadlav
Foto: Milan Šabić/PIXSELL, Facebook/Privatni album
28.01.2020.
u 17:49

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.

Zagrebački odvjetnik Branko Šerić potvrdio je u utorak da je počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče, nad njegovim branjenikom Filipom Zavadlavom, osumnjičenim za trostruko ubojstvo u Splitu.

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještanje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

U izjavi za Hinu odvjetnik Šerić je potvrdio da se nad Zavadlavom vrši vještačenje na psihijatriji u Vrapču, no ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da ondje ostane i koliko dugo, ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku.

Dvadeset petogodišnji Filip Zavadlav je 11. siječnja u središtu Splita počinio trostruko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu je proglašen  raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Njegov odvjetnik je prije tjedan dana obavio s njime prvi, štur i kratak razgovor, izvijestivši tada da ga branjenik nije shvatio, niti je s njim uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.

VIDEO Odvjetnik Šerić posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava

Komentara 10

DU
Deleted user
19:40 28.01.2020.

dobro da sam u Španskom, odnijet ću mu kolače....

21
215794
05:26 29.01.2020.

Da smo normalna drzava iskoristili bi filipa da se ocisti nas lijepi Split od ucjenjivaca dilera za tjedan dana ali ne on je kriminalac mogo je poubijati mnogo nevinih ljudi aki nije znaci znao je koga i gdje su jedino nasa policija sudstvo nezna kud se krecu kriminalci nozete pitati jednu prosjecnu konobaricu koja vise zna od ministra sigurnosti slobodaFilipu!

Avatar smartch
smartch
15:44 28.01.2020.

Vi koji ste ga već osudili na 50 godina, po čemu je on veći ubojica od Horvatinčića, Gazimira, Komšića, Mlađana i srodnih psihopata? Čovjek je postao kao zvijer koja nije imala ni jednog izlaza osim napasti, usudio bih se reći čak i samoobraniti se od predatora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije