Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVLJENA AKCIJA

Prije 26 godina odvila se važna bitka koja je skršila posljednju mogućnost uspostave srpske paradržave u Hrvatskoj

rahim ademi
Privatna arhiva
13.08.2021.
u 09:28

Knjiga generala Rahima Ademija „Samo istina – ratni dnevnik generala Hrvatske vojske“, koja je u nakladi Večernjeg lista objavljena početkom kolovoza 2021. godine i koja je izazvala golemo zanimanje osobito među veteranima Domovinskog rata, ali i u široj javnosti, odsad je dostupna i na web-stranici Stilus knjige. Osim toga, knjiga se može naći i na kioscima te u svim većim knjižarama diljem Hrvatske.

Komentara 20

SE
senior12
10:14 13.08.2021.

Mobiliziranim i pričuvnim dečkima iz Trogira, Solina, Kaštela svaka čast što su uspjeli obraniti položaje (većinu položaja) iako je bilo i bježanije s položaja gdje se ostavljalo bokove praznima pa su svoje dečke izložili riziku. Ne treba im zamjeriti, dobar dio naših dalmatinaca nije ispalio metak do te akcije, a na crtu su polslani sa jednim spremnikom metaka. Sreća bilo je tu i nešto iskusnijih koji su spasili stvar. Dečki su momački izdržali tu jednu noć, a kad su sutradan stigle PUME iz 7.gbr, ljuti jer im zamjena nije riješila sama situaciju, još ponjeli odojka sa sobom od neprospavane noći, situacija je riješena u par sati. Jedan nažalost poginuo. Istini za volju, najjači srpski napad je bio artiljerijski, gdje su uz diverzante i ipreko izvidnice precizno dojavljivali položaje i navodili svoju artiljeriju. Diverzanti su riješeni pomoću jednog nabrijanog iskusnijeg dalmoša koji nije ni znao da ih je tad skinuo, kad im je slučajno ušao u sklonište. Pješaštvo im i nije bilo tako jako, pojedine frakcije elitnih, većinom zbrsa zdola, ali daleko od ozbiljne snage. Čak su imali i jedan avion, više za moral podizati. Za guštere iz dalmacije to je bilo nešto veliko, ali za većinu iskusnih samo još jedan dan na ratištu. Još kad su naši artiljerijom uzvratili paljbu, a 4 gbr iz pravca Lapca krenula spuštati, neprijatelj je bježao do Drvara i Petrovca.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
09:51 13.08.2021.

13.8.95., bitka u kojoj su vojnici i niži časnici 141. brigade,zaustavili Mladićeve elitne postrojbe, dovučene iz Zvornika (preko cijele Bosne) i iz Banja Luke, dok su dijelove lokalnih brigada VRS-e natjerali na bijeg prema Petrovcu. Glavni dio posla su odradilele PUME, koje su stigle u Grahovo 13.8.95., te su ih (Vukove sa Drine) oko 14 sati 14.8.95. pregazili.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
09:50 13.08.2021.

Jos samo da saznamo koga ce Srbija i BiH za ovu akciju optuziti da je ratni zlocinac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije