Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef Zagrebačke skupštine

Prgomet o zagrebačkom Manhattanu: Nisam pristalica tih megalomanskih projekata

Drago Prgomet
Foto: Screenshot
09.05.2019.
u 21:26

To je projekt gradonačelnika, koji nije prošao niti ozbiljne urbanističke i arhitektonske rasprave, kazao je Drago Prgomet

Novoizabrani predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet u emisiji 'U mreži politike' Mreže TV izričito se izjasnio protiv megaprojekta 'Grad u Gradu', poznatog kao zagrebački Manhattan te sumnja u njegovu realizaciju.

– Ja nisam pristalica tih velikih, megalomanskih projekata. To je projekt gradonačelnika, koji nije prošao niti ozbiljne urbanističke i arhitektonske rasprave. Gradonačelnik ima pravo na to, u drugim državama i gradovima vidite neke dobre stvari i zašto ih ne bi pokušali primijeniti ovdje, ali konačnu ocjenu takvih projekata mora dati struka. Je li to isplativo i treba li gradu Zagrebu i mijenja li njegov vizualni identitet, to su ozbiljna pitanja i za manje složene projekte, a kamo li za ovaj. Sumnjam da ćemo mi to realizirati – kazao je Prgomet, ističući kako su za njega važniji neki drugi projekti, prije svega da Zagreb u svim svojim dijelovima ima jednako razvijenu komunalnu infrastrukturu.

Za projekt bolnice u Blatu, Prgomet je napomenuo kako su po prvi puta osigurana inicijalna sredstva koja omogućuju da se krene u projekt. Na tom području ne vidi samo dječju, već i opću bolnicu za koju kaže kako je ona potrebna Novom Zagrebu i okolnim gradovima Zagrebačke županije.

– U projektu HDZ-a jest završiti započetu bolnicu u Blatu. Gradu je nova sveučilišna bolnica takvoga tipa kao što je Rebro potrebna, ona svakako podrazumijeva gradnju novih prostora. Bacanje novca u rekonstrukciju postojećih bolnica nije isplativo. Jedna od bolnica trebala bi se preseliti u Blato – zaključio je.

Prgomet je u emisiji izjavio kako treba revidirati povlaštene mirovine, pogotovo političara i dužnosnika, a kako braniteljske nisu upitne, izuzev onih koji dana nisu bili branitelji.

Za slučaj ordinacije dr. Jusupa u kojoj je radila žena bez medicinske škole, istaknuo je kako su podbacile institucije koje su nadležne za kontrolu rada takvih ambulanti.

VIDEO Plenković i Bandić potpisali sporazum prve faze projekta gradnje Nacionalne dječje bolnice

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Idler 3
Idler 3
22:40 09.05.2019.

Bilanova megalomanija z jene i patološko laganje z druge strani bi bili najbolši odgovor na "Grad vu gradu". Ak ne zna kak bi malke privukel medije sebi il dela neki nazovi-spektakl il zmisli neki projekt.....a o stadionu dovršenom 2006 više se nigdo nit ne spomina ....o žičari bumo neki drugi put !!!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:15 10.05.2019.

Tko je ovaj?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:24 10.05.2019.

Naravno da nije pristalica ako ga nema u talu, ako je u talu onda je pristalica, jednostavna domaća seoska filozofija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije