Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruga reagirala

B.a.b.e. optužile Josipovića za seksizam, on tvrdi: Nisam vrijeđao!

Ivo Josipović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
13.06.2014.
u 16:27

U Varaždinu je predsjednik Ivo Josipović komentirao da nije imao namjeru ikoga povrijediti ni po kojoj osnovi

Udruga B.a.B.e. osudila je jučerašnju izjavu aktualnog predsjednika Ive Josipovića, koji se odnosi na njegovu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović na sljedećim predsjedničkim izborima kada je rekao "mislim da je vrlo važno da osim fotografije imamo i ton. Veselim se raspravama i mislim da je vrlo važno da naše građanke i građani za svakog vide tko su, što su i kako vide Hrvatsku". Iz Udruge poručuju da je njegov stav prema protukandidatkinji podcjenjivački i seksistički što je karakterističan diskurs u predominantnom odnosu muškaraca prema ženama, pogotovo kada je riječ o javnom životu i „borbi“ za moć.

Udruga B.a.B.e.  upozoravaju da je to nedopustivo i politički nekorektno ponašanje. U tijeku procesa pojačavanja svijesti o ravnopravnosti spolova sudjelujemo svi, svakom svojom izjavom I djelom, a pogotovo predsjednik Republike koji je simbol društva u cjelini. Iz tog razloga smatramo da je rodna osviještenost u njegovu obraćanju izostala.

Predsjednik Ivo Josipović na otvaranju Vatrogasnog muzeja u Varaždinu rekao je da njegova izjava pogrešno protumačena.

–  Moja izjava nije bila seksistička kad sam govorio o gospođi Kolindi Grabar Kitarović. Izjavu treba ponovno pročitati i bit će jasno da sam govorio o tehnici vođenja kampanje, a ne o osobi protukandidata. Bez obzira je li riječ o muškoj ili ženskoj osobi, govorio sam o osobi koja je izabrala predizbornu strategiju  u kojoj se ne šalju političke poruke. Izjava je pogrešno protumačena. Ne znam što ona misli o istospolnim brakovima, naftnoj politici ili ljudskim pravima. Takvih poruka nije bilo jer gospođa Grabar Kitarović s javnošću komunicira putem fotografija. To je legitimno, ali je legitimno i kritizirati takav pristup. Da je na njenom mjestu bio neki gospodin rekao bih isto. Veselim se kampanji ali to veselje će moći početi tek kad čujem neku političku poruku svoje protukandidatkinje
 – rekao je predsjednik Ivo Josipović.

>>Josipović: Svaki kandidat ima moje poštovanje pa tako i Kolinda Grabar Kitarović

Komentara 58

LA
laptop
17:11 13.06.2014.

Josipovic ima sliku a ton je nepodnosljiv za slusat.

TT
tTony
17:35 13.06.2014.

yusipovic ka i uvik nikad nije ima odredjeni stav vec nam je puna kappa njegovog mudrovanja bilo bi mu bolje da prakticira klavir uskoro ce nu tribat

NN
nema.nama.9
17:30 13.06.2014.

Josipović ima TON a SLIKU mu popravljaju kiruškim putem. ha ha ha. Kako može da postupi prema jadnoj dami, sram ga bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije