Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troškovi suđenja

Praljak mora Haaškom sudu vratiti 2,8 milijuna eura za svoju obranu

Slobodan Praljak
Screenshot/ICTY
14.05.2014.
u 14:46

Bivši načelnik glavnog stožera HVO-a, lani nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora, dužan je Sudu platiti troškove pravne pomoći - ili jednokratno u 90 dana ili na mjesečne rate kroz 3 godine

Bivši načelnik glavnoga stožera HVO-a Slobodan Praljak, lani nepravomoćno osuđen na Haaškom sudu na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina u bivšoj Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosni, mora sudu vratiti 2,8 milijuna eura, trošak njegove obrane kroz desetak godina suđenja na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Praljak iznos mora podmiriti jednokratno, u roku od 90 dana, ili kroz mjesečne rate tijekom 3 godine, odlučio je ICTY.

Kako navodi HRT, Žalbeno vijeće Haaškog suda nalaže da se iznos od 2.807.611,10 eura za troškove pružanja pravne pomoći ima vratiti ili unutar 90 dana odjednom, ili, ako Praljak tako želi, kroz mjesečne rate tijekom 3 godine, s tim da u prvih 90 dana uplati najmanje 10 posto, tj. oko 280.000 eura, a zatim bi svakog prvog u mjesecu tri godine morao platiti po 70.190,28 eura.

Time je odbačena i Praljkova žalba iz veljače, kad je kazao da nema novca za podmirenje troškova obrane, nazvavši tada takav zahtjev "besprizornom kampanjom tajništva suda, s nevjerojatnom količinom laži".

>>Stojić se ironično smijao, Prlić je pisao bilješke, a Praljak odmahivao

>>Praljak će ipak morati vratiti 3,3 milijuna eura

Komentara 25

Avatar bok
bok
15:38 14.05.2014.

s obzirom da se General nije vodio privatni rat, drzava Hrvatska za koju se je borio mora pomoci!

DU
Deleted user
15:08 14.05.2014.

Kako bijednici likuju nad sudbinom velikog čovjeka!

LI
ličkiustanik
15:42 14.05.2014.

Veliki čovjek,hrvat,intelektualac , humanist , heroj,mučenik i svetac.Njegova krivica leži u tome što je branio svoj narod u najkritičnijim vremenima a i danas prkosom pokazuje primjer kako se ponašati prema moćnijem i da hrvat kičmu nikada ne savija.Ako bi postojalaa top lista zaslužnih hrvata kroz povijest general praljak bi bio na visoko rangiranom mjestu.Na zlobne komentare pojedinaca ne treba se osvrtat.On je aslan a ovo su zelene zunzare izmilile iz fekalija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije