Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgađa li se odluka

Povjerenstvo će od Karamarka tražiti odgovore na dodatna pitanja?

Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.06.2016.
u 19:40

U Povjerenstvu kažu da na temelju pristigle dokumentacije neće donositi konačnu odluku jer je nepotpuna i nedovoljna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće donijeti konačnu odluku o prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku prije nego što im se dostave dodatna zatražena dokumentacija i očitovanja. Kako doznajemo u Povjerenstvu, u vezi sa slučajem Karamarko pristigla je, prije svega, poslovna dokumentacija tvrtke Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, a stiglo je i očitovanje Josipa Petrovića, vlasnika tvrtke Peritus, ali ne i njegova poslovna dokumentacija s MOL-om koja će se još jednom zatražiti. Međutim, Petrović takvu dokumentaciju nije dužan dostaviti. Nije isključeno ni da će Povjerenstvo od Karamarka zatražiti da dopuni svoje očitovanje i da odgovori na neka dodatna pitanja.

Neslužbeno doznajemo i da je iz Vlade stigao vrlo kratak dopis koji ima oznaku “povjerljivo” te da će Povjerenstvo tražiti od Vlade da tu oznaku skine. U Povjerenstvu su svjesni da svi očekuju donošenje njihove odluke što prije i izražavaju dobru volju da je i donesu do 18. lipnja, do kada bi se na dnevnom redu Sabora trebalo naći i izglasavanje nepovjerenja Karamarku. No isto tako upozoravaju da na temelju dokumentacije kojom trenutačno raspolažu neće donositi odluku jer je nepotpuna.

Inače, Udruga Partnerstvo za društveni razvoj podnijela je Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa prijavu protiv Karamarka zbog sumnje da je neistinito prikazao vlasničku strukturu trgovačkog društva Soboli.  

Komentara 31

BK
branko-kockica
20:10 02.06.2016.

Ne kužim što će povjerenstvu papiri o poslovnoj suradnji Petrovića s Molom. kakve to ima veze s Karamarkom? Što je slijedeće, pronaći će račun s benzinske pumpe na kojoj je Karamarko kupio čokoladicu i onda će donijeti senzacionalni zaključak o sukobu interesa INA-Karamarko-Drimia-Petrović-Mol? Ili će pronaći papir da je Petroviću stan maljao lik koji ide u kupleraje, i onda će povezati Karamarka s organiziranom prostitucijom? Po toj logici mogu tražiti i papire o poslovnoj suradnji Mola s Deutsche Bank, Deutsche Bank s JP Morganom, JP Morgan s NASA-om i NASA-u s intergalaktičkom federacijom, i za sve optužiti Karamarka. Ajde, iz aviona se vidi da samo odugovlačite odluku dok ne prođe glasovanje u Saboru.

PO
poluprovokator
15:08 02.06.2016.

Za sukob interesa kao nema veze što je spornom periodu bio dio obavještajnog aparata i policije koja je provodila istragu. Sjećam se da je Sanader u jednom trenutku u zatvoru dobio "cimera" što je bilo objašnjeno "prebukiranošću". Pa samo ako je tada uticao na tu odluku da se Sanaderu u ćeliju postavi "mula" za razmjenu informacija o toku istrage i mogućnost osiguravanja "curenja" tih informacija je strašna radi važnosti slučaja i izgubljene vrijednosti za državu i njene građane. Kako to da baš nitko od istraživačkih novinara sukob interesa ne analizira u tom kontekstu??

DE
dernek
20:06 02.06.2016.

Sad ce i udruga golubova prevrtanera podnijeti prijavu povjerenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije