Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo će od Karamarka tražiti odgovore na dodatna pitanja?

U Povjerenstvu kažu da na temelju pristigle dokumentacije neće donositi konačnu odluku jer je nepotpuna i nedovoljna
02. lipnja 2016. u 19:40 31 komentara 2303 prikaza
Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće donijeti konačnu odluku o prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku prije nego što im se dostave dodatna zatražena dokumentacija i očitovanja. Kako doznajemo u Povjerenstvu, u vezi sa slučajem Karamarko pristigla je, prije svega, poslovna dokumentacija tvrtke Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, a stiglo je i očitovanje Josipa Petrovića, vlasnika tvrtke Peritus, ali ne i njegova poslovna dokumentacija s MOL-om koja će se još jednom zatražiti. Međutim, Petrović takvu dokumentaciju nije dužan dostaviti. Nije isključeno ni da će Povjerenstvo od Karamarka zatražiti da dopuni svoje očitovanje i da odgovori na neka dodatna pitanja.

Kerum Varga Merzel Povjerenstvo Kerumu tri kazne za sukob interesa, Lovrić Merzel dvije, Vargi dvije... Dalija Orešković Odluke Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupke protiv Rimac i Lovrić Merzel Dalija Orešković Dalija Orešković: Odlučuje o sukobu interesa Tomislava Karamarka: Pritisaka dosad nije bilo, a ne očekujem ni da će ih biti

Neslužbeno doznajemo i da je iz Vlade stigao vrlo kratak dopis koji ima oznaku “povjerljivo” te da će Povjerenstvo tražiti od Vlade da tu oznaku skine. U Povjerenstvu su svjesni da svi očekuju donošenje njihove odluke što prije i izražavaju dobru volju da je i donesu do 18. lipnja, do kada bi se na dnevnom redu Sabora trebalo naći i izglasavanje nepovjerenja Karamarku. No isto tako upozoravaju da na temelju dokumentacije kojom trenutačno raspolažu neće donositi odluku jer je nepotpuna.

Inače, Udruga Partnerstvo za društveni razvoj podnijela je Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa prijavu protiv Karamarka zbog sumnje da je neistinito prikazao vlasničku strukturu trgovačkog društva Soboli.  

Rajko Dujmić
U 66. GODINI
Umro je Rajko Dujmić: Legendarni glazbenik izgubio bitku nakon teške nesreće
KORONAVIRUS
Najdetaljnija analiza vodećeg hrvatskog znanstvenika: Kako živjeti s Covidom-19?
  • branko-kockica:

    Ne kužim što će povjerenstvu papiri o poslovnoj suradnji Petrovića s Molom. kakve to ima veze s Karamarkom? Što je slijedeće, pronaći će račun s benzinske pumpe na kojoj je Karamarko kupio čokoladicu i onda će donijeti senzacionalni zaključak o ... prikaži još! sukobu interesa INA-Karamarko-Drimia-Petrović-Mol? Ili će pronaći papir da je Petroviću stan maljao lik koji ide u kupleraje, i onda će povezati Karamarka s organiziranom prostitucijom? Po toj logici mogu tražiti i papire o poslovnoj suradnji Mola s Deutsche Bank, Deutsche Bank s JP Morganom, JP Morgan s NASA-om i NASA-u s intergalaktičkom federacijom, i za sve optužiti Karamarka. Ajde, iz aviona se vidi da samo odugovlačite odluku dok ne prođe glasovanje u Saboru.

  • poluprovokator:

    Za sukob interesa kao nema veze što je spornom periodu bio dio obavještajnog aparata i policije koja je provodila istragu. Sjećam se da je Sanader u jednom trenutku u zatvoru dobio "cimera" što je bilo objašnjeno "prebukiranošću". Pa samo ako ... prikaži još! je tada uticao na tu odluku da se Sanaderu u ćeliju postavi "mula" za razmjenu informacija o toku istrage i mogućnost osiguravanja "curenja" tih informacija je strašna radi važnosti slučaja i izgubljene vrijednosti za državu i njene građane. Kako to da baš nitko od istraživačkih novinara sukob interesa ne analizira u tom kontekstu??

  • dernek:

    Sad ce i udruga golubova prevrtanera podnijeti prijavu povjerenstvu.