Naslovnica Vijesti Svijet

Policija u Bihaću blokirala vlak s migrantima, žele ih vratiti u Sarajevo

Vlak nema dopuštenje vlasti za iskrcavanje te se vode pregovori za vraćanje migranata u Sarajevo. Problem je nastupio jer migranti nemaju dovoljno novca za povratne karte.
09. studenoga 2018. u 13:54 18 komentara 841 prikaza
Migranti (ilustracija)
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Policija iz Unsko-sanske županije u četvrtak navečer je zaustavila vlak s oko 150 migranata koji su stigli u Bihać te ga više od 12 sati drži blokiranim jer se tamošnje vlasti protive smještaju migranata u ovoj županiji i traže njihov povratak u Sarajevo, dok su iz Željeznica Federacije BiH upozorili da je njihov vlak "nezakonito zarobljen" u Bihaću.

Migranti na graničnom prijelazu Maljevac Izmišljene priče Ličanin zaradio prekršajnu prijavu jer je širio laži o migrantima: 'Udarili su me kolcem'

Kako je za medije potvrdila glasnogovornica policije Unsko-sanske županije, vlak s migrantima blokiran je na željezničkoj postaji u Bihaću te se u njemu nalazi 146 migranata. "Sedam migranata je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) prebacila u prihvatne centre u Bihaću s obzirom na to da se radi o ranjivim kategorijama, odnosno o ženama i djeci", rekla je glasnogovornica MUP-a Snežana Galić.

Po njezinim riječima, vlak nema dopuštenje vlasti za iskrcavanje te se vode pregovori za vraćanje migranata u Sarajevo. Problem je nastupio jer migranti nemaju dovoljno novca za povratne karte.

migranti Širenje histerije Migranti u lažnim vijestima siluju, šire zaraze, ubijaju, kuhaju glave...

Iz Željeznica Federacije BiH u petak su priopćili kako je njihov vlak u Bihaću "nezakonito zarobio" MUP Unsko-sanske županije. Upozorili su kako je policija uz migrante onemogućila i drugim putnicima s uredno kupljenim kartama da nesmetano putuju na relaciji Bihać-Sarajevo.

Najavili su podizanje tužbe za naknadu štete od Vlade Unsko-sanske županije te prijave protiv ministra unutarnjih poslova i ravnatelja tamošnje županijske policije.

Ato Markin Zagrepčanin iz Gane 'Ne prijavljujte me policiji. Domaći sam dečec...'

Vlasti iz Unsko-sanske županije, koje su suočene s najvećim priljevom migranata koji preko ilegalnih prijelaza pokušavaju ući u Hrvatsku i dalje nastaviti prema zemljama Europske unije, prošloga mjeseca donijele su odluku o onemogućavanju ulaska migranata u ovu županiju. Oni, po medijskim navodima, svejedno dolaze na ovo područje u nadi da će nastaviti svoj put.

Video - Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

[video: 27545 / ]
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • Krotila:

  dobro izbatinati

 • rotuutor:

  Bosanci se dozvali pameti.Gdje Kljukata Sever da napravi reda?

 • Avatar Agramer77
  Agramer77:

  znači 139 radno sposobnih muškaraca želi u europu besplatno živjet i pljačkat pošten narod!