Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ličanin zaradio prekršajnu prijavu jer je širio laži o migrantima: 'Udarili su me kolcem'

Muškarac je jednoj televizijskoj kući, svojem poslodavcu, te na svom facebook profilu, ispričao da su ga migranti koje je snimao i prijavio fizički napali i udarili kolcem po tijelu
08. studenoga 2018. u 16:20 57 komentara 3466 prikaza
Migranti na graničnom prijelazu Maljevac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PU ličko senjska prva je podignula prekršajnu prijavu protiv jednog svog surađanina i to zbog  'izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana', kako su naveli u izvješću.

migranti Širenje histerije Migranti u lažnim vijestima siluju, šire zaraze, ubijaju, kuhaju glave...

Na taj su način htjeli stati na kraj širenju lažnih vijesti, a onda i panici koju stvaraju lažne priče o migrantima koje se zadnjih dana šire internetom i među građanima. Priče poput onih da skupine migranata po čitavoj Hrvatskoj napadaju ljude, tuku ih, kradu, siluju djevojke, ranjavaju prolaznike noževima, nisu istinite. Iako migranata ima po cestama Ličko-senjske županije, nije istinita niti priča da po Gospiću šetaju migranti, ali Likom se priširila i ta vijest.

Policija stoga želi smiriti paniku koja se stvara, spriječiti širenje lažnih vijesti i najavljuju da će i ubuduće svakoga tko širi slične lažne vijesti prekršajno prijavljivati. No, pozivaju građane da prijave skupine migranata ukoliko ih negdje uoče.

KOD BEDNJE Migranti oštetili ogradu groblja? Mislili da je slovenska prepreka

Upravo tako počinje i priča s T. J. iz Otočca koji je policiju nazvao kako bi prijavio migrante koje je zatekao u šumi. Čak ih je i snimao mobitelom kako prolaze šumom, te kratko pričao s njima, što se vidi na objavljenoj snimci. Policija je ubrzo došla i odvela migrante, te razgovarala s T.J., ali tada nije bilo riječi o napadu. No, nekoliko dana kasnije, muškarac je jednoj televizijskoj kući, svojem poslodavcu, te na svom facebook profilu, ispričao da su ga migranti koje je snimao i prijavio fizički napali i udarili kolcem po tijelu.

Istraga nije utvrdila da je osoba napadnuta od strane migranata, niti je napad osoba prijavila kada je prijavila migrante. Stoga smatramo da je napad izmišljen – potvrdili su nam u PU ličko-senjskoj. Navodno, muškarac se napio i nije došao na vrijeme na posao, pa je izmislio napad migranata ili nije imao nikakvih ozljeda na tijelu, niti medicinsku dokumentaciju koja bi to potvrdila.

Radošić: Mjesto gdje su pronađeni migranti Migranti u sinjskom kraju Došao meni Predrag i kaže: 'Imaš goste!' Ja se iznenadio...

U PU ličko senjskoj kažu da nema kaznenih djela napada od strane migranata, ali i da je broj kaznenih djela krađa i teških krađa na području županije u padu od lani, iako je lani bilo daleko manje migranata na ilegalnim rutama po županiji.

>> Migranti na graničnom prijelazu Maljevac

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
 • Avatar navijač
  navijač:

  Koliko laži objave mediji u Hrvatskoj i kad je netko zbog toga kažnjen? Ovo je poruka stanovništvu da šuti. Kome vi mažete oči?

 • Avatar PLEN_KI_MOON
  PLEN_KI_MOON:

  Možete mi prodavat maglu, ali nećete mi ju prodat. Ja ću vam nabrojat razloge zašto nam ne vjerujem, a vi brišite ako hoćete .... 1. Većina pravih izbeglica ide do najbliže "sigurne" teritorije, čak i u istoj državi. 2. Prave ... prikaži još! e izbeglice ne putuju nekoliko kilometara, kad imaju pedeset bližih država u kojima se ne ratuje. 3. Prave izbeglice idu u države u okruženju. (U okruženju Sirije je petnaestak država od toga pet-šest njih koje su od jedne najbogatijih na svetu.) 4. Prave izbeglice ne prave demonstracije. 5. Prave izbeglice ne probijaju kordone policije i ne sukobljavaju se sa njima u stranim državama. 6. Prave izbeglice ne demoliraju objekte i vozila u prolasku kroz druge države. 7. Prave izbeglice ne pljačkaju i ne napadaju domicilno stanovništvo. 8. Prave izbeglice idu u države sličnog mentaliteta i kulture. 9. Prave izbeglice su u devedeset posto slučajeva žene, deca i starci, a ne devedeset posto vojno sposobnih muškarca. 10. Prave izbeglice ne odbijaju humanitarnu pomoć, hranu, vodu. 11. Pravim izbeglicama nije cilj država na drugom kraju sveta gde je najveća socijalna pomoć. 12. Prave izbeglice ne skrivaju identitet i ne spaljuju svoje otiske. 13. Prave izbeglice nemaju lažne dokumente. 14. Prave izbeglice su sretne ako imaju krov nad glavom i što pojesti. 15. Prave izbeglice poštuju zakone država u kojima se nalaze. 16. Prave izbeglice se ne ponašaju kao oni od kojih su protjerani. Pametnom dosta..razlika izmedju MIGRANTA i IZBJEGLICE je jako velika.

 • Avatar ivo587
  ivo587:

  hoho proradila udbaška jugocenzura...rekso sam ja davno ak imaš profil mora biti fejkni ne fikdnu liniju od interneta na ime. U crnim vremenima cenzure živimo.