Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Policija evakuirala naselje u Lovranu zbog eksplozivne naprave: 'Pa tu se djeca igraju, ljudi prolaze'

Lovran: Policijski očevid na mjestu zapaljenog vozila
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
04.11.2020.
u 19:20

PU primorsko goranska tada je izvijestila da ta dva događaja dovodi u vezu, ali i da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će otkriti sve okolnosti požara i pogiblje.

U naselju na području Lovrana policija je danas morala intervenirati nakon što je pronađeno opasno sredstvo. Evakuirali su stanovnike danas oko 12:30 i onesposobili opasno sredstvo, a sami građani su se mogli vratili u svoje domove oko 13:30. 

- U tijeku je očevid, a policija će i dalje provoditi mjere i radnje kako bi se utvrdila povezanost događaja kao i sve relevantne činjenice i okolnosti - izvijestila je PU primorsko goranska. 

Ovaj slučaj dovodi se u vezu s dva prethodna slučaja koja su se dogodila prije par tjedana na istom području i koje se dovodi u povezanost s 66-godišnjim D.Z, piše 24 sata. 

Naime, 22. listopada u popodnevnim satima zapalilo se vozilo marke Mazde u kojem je nađena boca plina i kanistar benzina. Automobil se zapalio na parkiralištu ispred stambene zgrade u gusto naseljenom području Rezine, a zahvaljujući brzoj reakciji susjeda i opatijskih vatrogasaca požar je ugašen. 

VIDEO: Policijski očevid na mjestu zapaljenog vozila

Policija je pak malo kasnije zaprimila dojavu o požaru plovila u creskom arhipelagu, u kojem je poginuo već navedeni 66- godišnjak, vlasnik gore navedenog vozila i jedrilice od oko osam metara. 

PU primorsko goranska tada je izvijestila da ta dva događaja dovodi u vezu, ali i da je u tijeku kriminalističko istraživanje koje će otkriti sve okolnosti požara i pogiblje. 

Eksplozivna naprava pronađena je u Rezinama, gdje je 66-godišnjak živio, a susjedi su u nevjerici zbog onog što se dogodilo.

- Ne znam o kakvoj se napravi radi, ali sam zgrožen da je tek danas otkrivena. Ne znam ni gdje su je našli, da li u dvorištu ili u izgorenom autu, koje još uvijek stoji na parkiralištu. Pa svašta se moglo desiti da je eksplodirala, tu se igraju djeca, prolaze ljudi. Ne znam što bi vam rekao. O pokojnom sam sve vrijeme imao dobro mišljenje, čak mi ga je bilo žao kad se sve dogodilo, ali sada sam zgrožen. Tu se doselio prije pet, šest godina kada je kupio stan. Bio je rastavljeni samotnjak, bivši branitelj, miran, vrijedan, volio je ići na ribe, svakodnevno šetao psa, svako jutro pio kavu dole na placu, gledao svoja posla, popričao u prolazu. Ali, ponavljam, nakon ovoga sam zgrožen i čak ljut na njega jer ne mogu shvatiti koliko je svjesno ugrozio sve nas koji tu živimo. Pa tko to radi? - u čudu se pita susjed, piše 24sata. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije