Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna točka mup-a

Policajci su si lažno upisivali radne sate, ali brisanje kazni teško će im dokazati

policija
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
18.03.2014.
u 15:07

Navodno su kazne zataškavane brisanjem snimki s kamera koje se prilažu kao dokaz prometnom prekršaju

Policijska postaja u Dugoj Resi postala je prava crna točka sustava Ministarstva unutarnjih poslova. Potvrđuju to brojni skandali koji svakih nekoliko mjeseci dospiju u javnost. Uz niz pojedinačnih incidenata, policijski istražitelji ondje već dulje vrijeme analiziraju cjelokupni sustav rada, ali i provjeravaju brojne informacije o nezakonitostima.

Tako je potkraj prošle godine počela provjera anonimne prijave po kojoj su određenim policajcima upisivani radni sati koji uopće nisu bili odrađeni. Nakon toga pod sumnjom su se našli i brojni slučajevi opraštanja prometnih kazni zbog kojih se sumnja da si je organizirana grupa ljudi pribavljala znatnu imovinsku korist. Navodno su kazne zataškavane brisanjem snimki s kamera koje se prilažu kao dokaz prometnom prekršaju.

– Nažalost, naš sustav omogućava da se takve stvari događaju. Osim toga, nakon proteka vremena vrlo je teško dokazati tko je i s kojim ciljem učinio sve to, te je li iz svega izvukao neku izravnu korist. Zato je upitno hoće li i u ovom slučaju istražitelji išta dokazati – rekao nam je izvor iz policije.

PU karlovačka službeno još nije priopćila jesu li dvije istrage donijele ikakve rezultate, ni koliko je djelatnika trenutačno pod istragom. U PP Duga Resa nedavno je imenovan novi načelnik Ivan Špehar. No, on nije htio komentirati kakvo je stanje zatekao u postaji.

Uz te slučajeve koji ozbiljno ruše ugled cijelog sustava, uz Dugu Resu veže se i niz pojedinačnih slikovitih policijskih “dosega”. Tako je jedan tamošnji policajac optužen da je od žene koju je zaustavio tražio seks u zamjenu za oprost prometne kazne. Protiv njega podignuta je optužnica za bludne radnje, a sudski epilog slučaja još se čeka. Drugi slučaj dogodio se nedavno u jednom dugoreškom kafiću. Ondje je granični policajac za vrijeme službe malo dublje zavirio u čašicu pa se odlučio i na ples u uniformi s konobaricom. Kad su stigli kolege s namjerom da ga obuzdaju, dao se u bijeg, i to policijskim automobilom. Potjera je završena već nakon nekoliko kilometara.

 

Komentara 5

SE
sestrićna
15:16 18.03.2014.

opet topla vodica.)

Avatar tkozna
tkozna
15:47 18.03.2014.

Neću reči da su svi takvi ali neka mi netko kaže koji nije!? Zašto tako, po zakonu o sigurnosti prometa napišu ti da si prekoračio brzinu i odmah ti odmjere kaznu Prekršajnim nalogom. Ako je do 1.000kn kazne nemaš pravo žalbe a ako je preko onda si nahebao kada ti stigne pravomoćno rješenje sa svim troškovima koji ti poduplaju kaznu. Zašto ove odmah ne otpustiti pa neka dokazuju svoju nevinost kao svi mi koji se vozimo i trpimo teror davanja "vjerodostojne isprave" a ao ne damo opet nas kazne. Ma dajte nema ništa od ove države dok su policajci zaštičeni kao lički medvjedi a mi za kolinje kao praščići!

BE
belimo
15:57 18.03.2014.

STARA PRIČA: Dobar dan bako!- Dobar dan sinko!...Jel ima lopova?...Nema sinko...ono što bilo ošlo u miliciju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije