Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRB Gradska uprava nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem najsiromašnijih Bjelovarčana

Pod novim krovom 13 siromašnih bjelovarskih obitelji

11.02.2009.
u 15:57

Bjelovarska obitelj Švegar više nema stambenih problema. Beskrajna potucanja po podstanarskim izbama, koje se unatoč skromnim primanjima skupo plaćali, postala su prošlost nakon što su od Grada na korištenje dobili stan od 80 četvornih metara u prigradskom naselju Novoseljanima.

Riječ je, naime, o nastavku ambicioznog programa gradske uprave koja, prema tvrdnji gradonačelnika Antuna Korušca, s liste prioriteta za stambeno zbrinjavanje do travnja ove godine kani zbrinuti još deset obitelji. Do sada su gradski stanovi visokog standarda već osigurani za tri obitelji s gradske liste u koju je upisano 30 najugroženijih kojima je nužna pomoć u rješavanju stambenih problema.

- Za te je namjene u proračunu tijekom prošle i ove godine osigurano 2,7 milijuna kuna, što bi prema svim računicama trebalo biti dostatno za stambeno zbrinjavanje dijela bjelovarskih obitelji. Stan Švegarovih stoji 59.000, a Grad je za uređenje uložio još šest tisuća eura - objašnjava Korušec. Svi stanovi iz ovog gradskog programa dodjeljuju se u najam na pet godina uz plaćanje gotovo simbolične mjesečne najamnine od 150 kuna, što je značajna olakšica za buduće stanare.

Stoga i Ivan Švegar i njegova nezaposlena supruga nisu krili oduševljenje što će zajedno sa svoje četvero djece ubuduće stanovati u toplom i prozračnom stanu.

-Sve dosadašnje podstanarske muke padaju u zaborav jer ćemo živjeti bez straha od otkaza stana. Sretni smo i zbog djece koja će konačno imati svoju sobu za učenje i igranje - kaže I. Švegar, ne vjerujući kako je novi stan ipak zbilja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije