Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković u Davosu: Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra Tolušića

Sada kad je služba napravila posao na razini koja je odlična, prevenirala izmišljenu krizu i kada je ovaj tjednik to kontekstualizirano opisao - što se sve radi da se nekome podmeće - onda je to problem, kaže Plenković
24. siječnja 2019. u 21:37 18 komentara 470 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Davosu je u četvrtak istaknuo da Vlada čvrsto stoji u obrani integriteta ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

Kako prepoznati fotomontažu Specijalist za obradu fotografija prokomentirao nam je montažu ministra Tolušića i prostitutke

Premijer je, na zamolbu novinara da komentira slučaj lažnih fotografija ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za koje neki tvrde da je u pitanju spin Vlade, odlučno odbacio takve teze rekavši da Vlada nema vremena baviti se time niti je to zanima.

"Koliko ja razumijem, 'Nacional' je dobio neke kompromitirajuće fotografije. Te fotografije kasnije je dobila i SOA. SOA je provjerila jesu li fotografije autentične ili ne. To je dio zadaće službi da protuobavještajno i na svaki drugi način štiti institucije Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade je dio Vlade, institucije koju treba štititi.

Da se to nije provjerilo, a da netko drugi sa svojim tehničkim sposobnostima nije mogao pouzdano utvrditi je li to laž ili istina, pa da se izašlo u javnost s tezom da je to istina, što bi onda govorili svi ovi koji danas misle da je to nekakav Vladin PR. Vjerojatno bi tražili odmah ostavku cijele Vlade, rekli da je to skandal najvećih razmjera, da treba interpelaciju i opoziv i ministra i vlade.

Tolušić Kome je stao na žulj? Tolušić o fotografijama: Potraje li istraga, bit će 'pojeo vuk magare'

Sada kad je služba napravila posao na razini koja je odlična, prevenirala izmišljenu krizu i kada je ovaj tjednik to kontekstualizirano opisao - što se sve radi da se nekome podmeće - onda je to problem. Mislim da ti ljudi, a bave se sigurnošću, lakonski komentiraju stvari s kojima očito nisu do kraja upoznati", rekao je premijer Plenković.

"Otklanjam i odbacujem svaku banalnu tezu da bi to netko to sam sebi radio, mislim na Vladu i stranku. Taj ne zna ništa ni o našem karakteru niti o načinu rada. Niti imamo vremena za to, niti se  time bavimo niti nas to zanima. Čvrsto stojimo u obrani integriteta ministra", rekao je premijer te dodao i da u jednom dijelu medija izostaje senzibilitet prema ministrovoj obitelji zbog tog slučaja.

>> Glavni urednik Nacionala u USKOK-u

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Predsjedniče svi smo uz tebe u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta ministra Tolušića

 • Deleted user:

  Cvrsto stojimo kano klisurine branite neobranjivo neka se testira na drogu . A mogao si ga povesti u davos svica je neutalna u svemu pitanje je li zaijljeni ili spic papak .. sve he to skupa severinski . neka napise ... prikaži još!napise knjigu kao daliicka ona je unistila ortacki kapitalizam ali zato se pojavio fukacki kapitalizam sa bijelim prahom...

 • koki:

  A bi li ti Anemijo volio uvrst cenzuru i kontrolirati istinu?