Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Stopa nezaposlenosti je 5,6 posto, to je najniža stopa od 1989. godine

Zagreb: Vlada otkrila detalje velike porezne reforme
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/2
21.06.2023.
u 13:24

Premijer je potvrdio kako u petak ide na otvorenje Hrvatske kuće u Subotici gdje će se susresti i sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade. Na dnevnom redu je, uz ostalo, Nacrt konačnog prijedloga izmjena Zakona o fiskalnoj odgovornosti (EU), Prijedlog odluke o primjeni prava iz Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja nakon isteka produžene primjene za zaposlenike u sustavu zdravstva, Prijedlog izmjena Uredbe o osnivanju Imunološkog zavoda te odluka o davanju odobrenja za uplovljavanje američkog ratnog nuklearnog broda u unutarnje morske vode Republike Hrvatske i boravak u luci Split. Na početku se obratio premijer Andrej Plenković. 

- Danas je održana sjednica nacionalnog vijeća za održivi razvoj gdje smo prihvatili dokument za održivi razvoj. Po indeksu koji prati provedbu ciljeva Hrvatska od 166 zemalja na 12 mjestu, što je ohrabrujući podatak. Napredovali smo u odnosu na prošlu godinu čak za 11 mjesta. To znači da dobro radimo na ključnim aspektima - rekao je premijer Plenković. 

- Imamo jako dobre podatke o dosadašnjem tijeku turističke sezone, do jučer se bilježi 5,6 milijuna dolazaka. Promet je turistički veći za 6 posto nego rekordne 2019. godine. Već se bilježi i povećan promet u zračnim lukama, promet je na autocestama povećan za 13 posto - rekao je premijer. 

- Spomenuo bih i podatke koje je DZS objavio danas, 1,7 posto više je zaposlenih nego mjesec ranije. Imamo 1,664 milijuna osiguranika. Stopa registrirane nezaposlenosti u svibnju je 5,6 posto. To je najniža stopa nezaposlenosti od 1989. godine - rekao je Plenković. Najavio je posjet Subotici u petak. 

- U dogovoru s Jasnom Vojnić i Tomislavom Žigmanovom idemo na otvorenje Hrvatske kuće u Subotici. Zajedno ćemo otvoriti kuću koju je u potpunosti financirala hrvatska Vlada, na taj način ćemo poslati poruku ohrabrenja našoj manjini koja živi u Srbiji. Predviđen je i susret s premijerkom Anom Brnabić, razgovarat ćemo o svim pitanjima vezanim za naše dvije zemlje - rekao je premijer. 

VIDEO Plenković: Važno je da se do 30. rujna donese zakon o izbornim jedinicama

Komentara 4

Avatar Grubi
Grubi
16:28 21.06.2023.

Uvesti obavezu na rad!

NN
novo nenormalni
13:41 21.06.2023.

stvarno pohvalno

BR
Brankko
14:16 21.06.2023.

Samo 5,6% nezaposlenost? Kada bismo pribrojili one koji su otišli u razne irske, njemačke, austrije... -- taj bi postotak bio znatno veći. U tome je uspjeh te statistike, od 5,6%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije