Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvoje Runtić:

'Plenković nema većinu, on je samo dobar pokeraš i blefer'

Hrvoje Runtić napustio je Živi zid te je sada nezavisni zastupnik
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
01.05.2017.
u 10:45

Mostov saborski zastupnik Hrvoje Runtić kaže kako sumnja da HDZ ima dovoljno ruku da sastavi novu Vladu

Nakon što je iznio optužbe kako ga je HDZ pokušao potkupiti obećavši mu deblokadu računa za njegov glas u Saboru, Mostov saborski zastupnik Hrvoje Runtić kaže kako sumnja da HDZ ima dovoljno ruku da sastavi novu Vladu.

– To vam je kao cirkus Colorado s jako puno balona, svi imaju većinu, trebala bi biti neka čudna matematika da ona bude istina. Nikad se nisam bavio previše analiziranjem takvih stvari, ali sam vidio svašta. Mislim da premijer Plenković nema većinu, mislim da je jako dobar PR igrač, uvijek smiren, ne da se izbaciti iz takta, dobar pokeraš i blefer, ako ima većinu, neka je pokaže – rekao je Runtić za N1.

Priznao je kako su ga jučer zvali iz PNUSKOK-a nakon što je u razgovoru za Večernji optužio Dragu Veselčića (HDZ) da ga je pokušao potkupiti. Rekao je da se u jednom vinkovačkom kafiću, Veselčić sastao s Runtićevim članom obitelji te od njega zatražio da utječe na Runtića kako bi podržao Marića, odnosno bio protiv njegovog razrješenja.

– Ono što je posebno smiješno je to da ako si s nekim prijatelj i ne vidite se godinama i zoveš ga baš sad u ovom trenutku i tema je sastanka ovo o čemu sam govorio. Kada kažem da sam s vama prijatelj, to ne bi značilo da se nismo godinama vidjeli. To što su gospodin Veselčić i moj otac bili ratni izvjestitelji i što su prijatelji, to ne znači da je on prijatelj s mojom obitelji. Ovo je sve onda više nego sumnjivo. Moj otac je rekao, otići ću, ali tajming mi je sumnjiv, a i meni je bilo sumnjivo – rekao je Runtić i dodao kako dokazi ne postoje, ali postoje svjedoci.

Istaknuo je kako neće dati povjerenje ministru financija Zdravku Mariću, a o slučaju ministrice Martine Dalić kaže:

– 'Premijerka' Dalić nije predmet mog interesa, ali ako je opet angažirano, na temelju onoga što sam ovih dana čuo, odvjetničko društvo koje zastupa VTB banku isto ono koje je radilo na izradi "lex Agrokora", za koji ja nisam glasao, jasno je da i ona ima i po prstima i oko ustiju pekmez od šljiva.

 

Komentara 11

Avatar majmunranko
majmunranko
11:18 01.05.2017.

Lik se kao ne da kupiti, a izabran je na listi Živog zida uz pomoć sumnjivih donacija iz kuverti, iz nikad raščišćene afere, da bi se nakon izbora prodao poštenjačinama iz Mosta.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:57 01.05.2017.

Koji si ti čovjek jako blago rečenom, kad premijera nazivaš bleferom, zbilja nisi zaslužio da predastavljaš Hrvate u Hrvatskom Saboru. Pozdrav dobrim ljudima

IV
ivomarjanovic28
12:22 01.05.2017.

vrati mandat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije