Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo za sukob interesa

Ne pokreće se postupak protiv Plenkovića, Butkovića, Brnjac i Vučković

Zagreb: Sjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
09.07.2021.
u 10:51

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak ni protiv bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Virovitice Ivice KIrina

Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića i ministara Olega Butkovića, Nikoline Brnjac i Marije Vučković jer nije bilo povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je odlučivalo hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture Butkovića, ministrice turizma i sporta Brnjac i ministrice poljoprivrede Vučković jer su, kako je stajalo u neanonimnoj prijavi, u svoje radno vrijeme bili u Splitu i Trogiru, putovali zemljom i time sudjelovali u kampanji za lokalne izbore, te za to trošili proračunske novce.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tončica Božić rekla je da su Plenković i ministri bili u Splitu gdje je Plenković sudjelovao u obilježavanju 30. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade "Pauci". U Splitu su,  kazala je, Plenković i ministri također razgovarali s gradonačelnikom vezano uz omogućavanje turističke sezone, cijepljenje, poboljšanje infrastrukture i sl.

Božić je rekla da je Plenković sa suradnicima također bio u Rijeci, gdje se sastao s predstavnicima brodogradilišta "3. maj", obišli su gradilište nove bolnice, a u Koprivnici razgovarali o aglomeraciji Koprivnica, izgradnji drugog željezničkog kolosjeka i sl.

"Premijer Plenković je obavljao svoje dužnosničke funkcije i sa sobom vodio svoje suradnike, ministre u Vladi", kazala je.

To što su davali podršku određenim stranačkim dužnosnicima ili potencijalnim kandidatima svoje stranke u tim gradovima tijekom lokalnih izbora nije pitanje za Povjerenstvo za sukob interesa već za Državno izborno povjerenstvo, poručila je Božić.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak ni protiv bivšeg ministra i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića i gradonačelnika Virovitice Ivice KIrina

 

Komentara 5

Avatar NosoM
NosoM
11:43 09.07.2021.

Plenković: Pravosuđe HDZ-ovo? Pa SDP-ovci i 'prijatelji' nižu afere

SN
snovakor
11:20 09.07.2021.

Nije vrag, da je netko ocekivao nekakac drugaciji odgovor Povjerenstva....

Avatar NosoM
NosoM
11:44 09.07.2021.

Hrvatsku vode Šeks i HDZ. Šeks je izabrao i postavio Plenkovica. Šeks je svog vjencanog kuma i bivšeg HDZ-ovog ministra postavio za predsjednika Ustavnog suda. Šeksov drugi kum Branko Bacic je šef kluba zastupnika HDZ-a. Istom tom Bacicu bivši riznicarr HDZ-a donio je u crnoj torbi 2.000.000 kuna i 300.000 eura koje je pospremio u stranacki sef HDZ-a. ...........Za podršku od strane Šeksa Plenkovic je poslao Šeksovog posinka u Brisel. Sve je to uvezano i nece se HDZ tako lako odreci nadzora nad pravosudem. HDZ pod svojom kontrolom ima cijelu državu od rodilišta do groblja........... Baš doslovno od rodilišta jer sve bolnice s rodilištima u Hrvatskoj kontroliraju HDZ-ovci, a i groblja im nisu mrska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije