Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOBI

Pavković privođen zbog eksplozije na Štenglovoj kući

28.09.2002.
u 00:00

* Štengl: Sve je počelo kad sam Pavkoviću odbio sufinacirati koncert u Vukovaru * Pavković: Štengl me je pokušao ocrniti i pred predsjednikom Sabora Tomčićem

Predsjednik Podravkine udruge branitelja Mladen Pavković priveden je dvaput na obavijesni razgovor u koprivničku policiju nakon eksplozije koja je početkom rujna oštetila kuću vukovarskoga gradonačelnika Vladimira Štengla. Pavković je jučer potvrdio kako ga je policija u Koprivnici ispitivala dva dana zaredom: prvi su put to obavili djelatnici koprivničke, a drugi put vukovarske policije.

- Bio sam s djetetom na putu u Zagreb kad me je policija presrela u Križevcima i vratila u Koprivnicu. Oko sat ispitivali su me što sam radio u vrijeme eksplozije, a drugi su me dan pripadnici vukovarsko-srijemske policije ispitivali i maltretirali više od četiri sata - ogorčen je Pavković.

Kako smo jučer doznali, sve je počelo sukobom Štengla i Pavkovića oko humanitarnih koncerata za pomoć bolnici u Vukovaru, koje organizira Podravkina udruga branitelja. Gradonačelnik Štengl čak je u "Vukovarskim novinama" javno prozvao Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju kako je takva pomoć nedolična i neprimjerena za Vukovar, ali u pismu koprivničkome kolegi Zvonimiru Mršiću objašnjava da je time mislio samo na Pavkovića.

- Pretpostavljam da znate kako je Pavković tražio od mene da pokrijem dio troškova koncerta u Vukovaru, što sam odbio. I onda je sve počelo - objasnio je Štengl Mršiću.

Prvi čovjek Vukovara smatra neprimjerenim Pavkovićevo nezadovoljstvo zato što nikad nije dostojno dočekan u Vukovaru. Štengl također napominje kako za koncerta u Vukovaru gradski komunalni redar nije uspio naplatiti najam prostora za štandove jer su im zaštitari poručili kako je to već naplaćeno. Možda Pavković zna kome je otišao taj novac, poručuje Štengl.

Štenglove riječi Pavković je jučer opisao nizom laži, kleveta i uvreda. Zaštitari koji su osiguravali koncert bili su branitelji iz Vukovara i na naplatu najma prostora, a i bilo što drugo, nitko se nikad nije požalio, odgovara čelnik Podravkinih branitelja i kaže kako on o tome ne zna ništa.

- Mene i moj rad Štengl je želio omalovažiti i u pismu pokrovitelju naših humanitarnih akcija, predsjedniku Sabora Zlatku Tomčiću. Odgovoreno mu je, međutim, time što je Tomčić pokrovitelj koncerata u Vukovaru i Splitu te posebnog vlaka Zagreb - Vukovar koji će ići 18. studenoga u organizaciju Podravkine udruge branitelja - ističe jučer Pavković.

Opovrgava kako je ikad tražio da ga u Vukovaru dostojno prime i upozorava da to nikad ne bi ni učinio od takvih kao što su Štengl i njegovi srpski koalicijski partneri. Za tradicionalan doček Nove godine podno Križa navodi kako su dosad primali samo pohvale, i to uglavnom od majki i očeva poginulih branitelja.

R. Mihaljević

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije