Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO

Papa u novoj knjizi odgovara na pitanja o skandalima u Crkvi

papa
AFP
12.11.2010.
u 16:51

Papa u knjizi odgovara i na pitanja o pedofiliji, financijskim skandalima Vatikana, islamu, odnosima s pravoslavcima, vjenčanju svećenika, rastavi braka, kontracepciji, reformi Crkve, liturgiji, papinskoj vlasti te o liku Ivana Pavla II.

Nismo centar za proizvodnju, nismo ni poduzeće kojem je profit jedini cilj, mi smo Crkva - rekao je Benedikt XVI. u najnovijoj knjizi-intervjuu „Svjetlo svijeta. Papa, Crkva i znaci vremena“, koja će biti predstavljena 23. studenoga u cijelome svijetu. Tjednik Panorama iznosi nekoliko rečenica iz knjige.

Zadaća je kršćanske zajednice „živjeti u vjeri, navješćujući je i istodobno zadržavati u dubini odnos s Kristom i sa samim Bogom Ocem. Nismo interesna zajednica, nego zajednica slobodnih osoba koje besplatno daruju i koja prolazi kroz nacije i kulture, vrijeme i prostor“. Knjiga ima 284 stranice, stajat će 19,50 eura, a već je prevedena na 18 jezika, među njima i na hrvatski. Na naslovnici je Ratzinger vlastoručno napisao njezin naslov, i to na svim jezicima na koje je prevedena, pa i na japanskom.

Papa je odgovorio na 90 pitanja bavarskog novinara Petera Seewalda, svojega starog prijatelja. Zanimljivo je da tekst knjige Benedikt XVI. nije dao na prethodno čitanje ni državnom tajniku kardinalu Tarcisiju Bertoneu.

Papa u knjizi odgovara i na pitanja o pedofiliji, financijskim skandalima Vatikana, islamu, odnosima s pravoslavcima, vjenčanju svećenika, rastavi braka, kontracepciji, reformi Crkve, liturgiji, papinskoj vlasti te o liku Ivana Pavla II.

Odgovori su, doznaje se, iznenađujući. Svako će poglavlje, svaki odgovor svakako izazvati rasprave, a možda i polemike.

Ratzinger je sa Seewaldom napisao i prethodne dvije knjige-intervjua (“Sol zemlje”, 1996. i “Bog i svijet”, 2000.), dok je još bio kardinalom.

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
17:33 14.11.2010.

Hehe! Vjerske rasprave me uvijek raspolože! Zanimljivo ih je čitati!

Avatar ivek
ivek
17:46 12.11.2010.

ovaj vise lici na lucifera neg na covika....

OB
-obrisani-
23:51 12.11.2010.

Džaba boga kojeg se ne bojiš! Jel tako riznice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije