Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SMO IGRALI

Ovo su najbolje video-igre 2013. godine

The Last of Us
Foto: The Last of Us
1/3
28.12.2013.
u 14:30

Novi GTA, nikad bolja Zelda... Donosimo vam pregled najzanimljivih ovogodišnjih naslova

Ova godina nije razočarala gamere. Vidjeli smo mnoštvo zabavnih i intrigantnih naslova, a donosimo vam neke od njih.

GTA V

Naslovi slavne franšize uvijek dobiju veliku pozornost, pa ni najnoviji nije razočarao. San Andreas ponovno je mjesto radnje, naravno, vizualno upečatljiviji i razrađeniji no u GTA-u SA. Novost u franšizi je mogućnost upravljanja s čak tri protagonista. Može se reći da je ovo igra koja nudi za svakoga ponešto - od krvavih borbi i uzbudljivih potjera pa do opuštanja uz golf.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Ova igra za 3DS nadograđuje se na stariju igru za SNES, A Link to the Past, i donosi nove vizualne karakteristike i nove zabavne mehanizme rješavanja zagonetki. Riječ je o jednoj od najboljih igara iz serije Zelda, a Forbes ju je proglasio jednom od boljih igara za handheld konzole ove godine.

The Last of Us

Ova željno iščekivana akcijska avantura izdana ekskluzivno za PS3 pobrala je hrpu pohvala te je proglašena jednom od značajnijih naslova sedme generacije igraćih konzola. Snažna priča skovana je tako da vas drži prikovanima za sjedala, prekrasna grafika i odlična gluma držat će vas u igri, a kraj će malo koga ostaviti ravnodušnim. The Last of Us je zapravo na trenutke prilično stresna igra, no igra koja nagrađuje.

Tomb Raider

Popularna franšiza ponovno je oživljena. Tomb Raider odlično je izvedena igra, posebice u vizualnom smislu. Radnja je u početku spora, no s vremenom igra postaje jako zabavna, a obiluje uzbudljivim borbama i zanimljivim zagonetkama. Glas Lari Croft posudila je popularna engleska glumica Camilla Luddington, što je rezultiralo većom uvjerljivošću glavne junakinje.

BioShock Infinite

Ova spektakularna igra donosi vizualne podražaje zbog kojih će mnogi barem na trenutak zaboraviti da se zapravo radi o pucačini. Booker DeWitt, Elizabeth i ostali likovi potpuni su i pamtljivi, no može se reći da je glavni lik u BioShocku sam leteći grad - Columbia.

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Ponajbolja piratska igra svih vremena? Igra s najboljim završetkom u 2013. godini? Čini se da su tvorci igre naučili da povijesna sandbox igra mora biti i zabavna, a ne samo povijesna. Black Flag donosi zabavan svijet u kojemu ne nedostaje istraživanja, egzekucija i borbi koji će vas satima držati za ekranom. Ne odmaže ni što je protagonist Edward Kenway odličan gusar.

Saints Row IV

Ljubitelji otvorenih igara kojima je GTA preozbiljan uvijek se mogu okrenuti seriji Saints Row. Četvorka ne donosi posebno zanimljivu priču, nema donošenja teških odluka... Riječ je o jednostavno urnebesnoj i blesavoj igri koja jamči dobru zabavu.

DmC: Devil May Cry

Ovo je jedna od istaknutijih akcijskih igara godine. Glavni lik je Dante, mladić s nadnaravnim moćima koji se nađe u Limbo Cityju, gradu nastanjenom demonima. DmC je vizualna, ali i zvukovna poslastica, jer demonsko mjesto radnje zaokruženo je i pripadajućim soundtrackom. Početne reakcije na igru bile su negativne, no igra je ubrzo zaradila pohvale gaming stranica.

Guacamelee

Protagonist ove akcijske platformne igre inspirirane meksičkom kulturom je farmer Juan Aguacate, koji se pomoću posebne maske može prebacivati između Svijeta živih u Svijet mrtvih i obratno. Zadatak mu je spasiti predsjednikovu kći od zlog Carlosa Calace. Igra obiluje akcijom i smijehom.

Brothers: A Tale of Two Sons

Ova avantura prilično je kratka, igrat ćete je dva, možda tri sata. No u tom vremenu Brothers nudi veliki opseg iskustava. U središtu dirljive priče dva su mlada brata čija se majka utopila i koji odlaze na put prepun opasnosti i izazova. Ne iznenađuje što su mnogi gameri priznali da su pustili suzu, a neki su je proglasili i najdirljivijom igrom koju su ikad igrali...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije