Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOJPOSAO

Konobari i dalje najtraženiji, slijede programeri i prodavači

konobarica
Foto: ilustracija
05.01.2015.
u 11:23

Najveća ponuda i potražnja zabilježena je u kategorijama prodaje, turizma i ugostiteljstva te administrativnih zanimanja

Tijekom 2014. godine na portalu MojPosao objavljeno je više od 19.000 natječaja za slobodno radno mjesto, što je povećanje od 11% u odnosu na 2013. godinu. Najtraženija zanimanja bila su konobar, programer, prodavač, kuhar, prodajni predstavnik, frizer, knjigovođa, komercijalist, administrator te vozač kamiona, a najviše se tražila srednja stručna sprema.

Najveća ponuda i potražnja zabilježena je u kategorijama prodaje, turizma i ugostiteljstva te administrativnih zanimanja. S obzirom na vrstu zaposlenja, u 2014. od ukupno objavljenih oglasa njih 58% se odnosilo na stalni radni odnos, što je 3% više nego u 2013. godini. U 50% oglasa nudila se mogućnost zaposlenja na određeno vrijeme. U 6% objavljenih oglasa tražili su se honorarni djelatnici, a 4% oglasa se odnosilo na studentske poslove. Gotovo polovica tražitelja posla bila je zainteresirana za stalni radni odnos.

U gotovo polovici oglasa tražilo se radno iskustvo (47%), i to prosječno 2 godine i 9 mjeseci. Profesionalno poznavanje engleskog jezika navedeno je kao uvjet u 11% oglasa, a ostali jezici su manje zastupljeni. Tek malo više od petine posloprimaca (23%) navelo je napredni engleski jezik kao svoju vještinu.

>> Čak 43% tražitelja posla 'prilagođava' informacije u životopisu

>> Hrvati sreću jer su dobili posao najprije dijele s partnerima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije