Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u istri

Otkrivena kriminalna grupa koja je provaljivala u kuće i bankomate

privođenje
Pero Lovrović/PIXSELL
22.02.2011.
u 12:28

Jedan od osumnjičenih, 33-godišnji Porečanin, sumnjiči se i za pokušaj ubojstva

Policija je razotkrila skupinu od šest kriminalaca koji se povezuju s prošlogodišnjom pucnjavom ispred kasina u Plovaniji, ali i za provale u kuće te za ovogodišnje provale u bankomate u Istri.

Utvrđeno je da je 33-godišnjak iz Poreča 4. lipnja 2010. godine na parkiralištu ispred kasina u Plovaniji počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju pucajući na 33-godišnjaka iz Zagreba. Porečanin je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u smjeru Zagrepčanina te je propucan automobil u kojem se Zagrepčanin bio. U pucnjavi su propucana i stakla na kasinu. Policija 33-godišnjaka iz Poreča sumnjiči da je počinio i kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Utvrđeno je da je počinitelj pištolj iz kojeg je pucao dao na čuvanje 31-godišnjaku iz Poreča koji je, sakrivši pištolj, počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Nadalje, utvrđeno je da su njih dvojica, s još četvoricom počinitelja – troje Porečana u dobi od 26, 27 i 32 godine te 42-godišnjim dvojnim državljaninom Srbije i Slovenije, u studenom 2009. godine te u srpnju, kolovozu i rujnu 2010. godine, na području Poreča i Pazina provalili u pet obiteljskih kuća i poslovni prostor. Otuđili su zlatninu, dragocjene satove, oružje, tehničku opremu te skuplje odjevne predmete. Policija je utvrdila da je 26-godišnjak iz Poreča jedan od počinitelja provala u bankomate u Tinjanu i Svetom Lovreču, odnosno da je on šesta osoba koja je dosad bila nedostupna policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u petak, 18. veljače, četiri osobe dovedene su u Istražni centar Županijskog suda u Puli. 33-godišnji Porečanin, za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Austriji. Državljanin Srbije i Slovenije u bijegu je i policija za njim intenzivno traga.

Komentara 1

MI
mix1
08:03 23.02.2011.

el nisu opet cigani iz Pitomače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije