Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mate Mijić:

Otišao sam od Škore, ali stranka koju osniva ima veliki potencijal

Mate Mijić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
10.02.2020.
u 21:36

Škoro je dovoljno ozbiljan i kvalitetan čovjek da tu priču može posložiti tako da ona zaista ostvari ozbiljan rezultat i da se dugoročno pokaže dobrom za Hrvatsku, smatra Mijić

Nedavni kandidat za predsjednika države Miroslav Škoro najavio je skoro osnivanje vlastite političke stranke koja će nositi njegovo ime, a cilj toga je sudjelovanje na parlamentarnim izborima. No na tom putu, kao dio najbližeg tima, uz njega više neće biti Mate Mijić, dosadašnji Škorin bliski savjetnik i glasnogovornik tijekom kampanje na predsjedničkim izborima.

Tu je vijest jučer objavio sam Mijić, a danas nam je dodatno pojasnio zašto je to učinio, kakve bi sve ljude Škoro mogao okupiti oko sebe u svojoj stranci te kakav uspjeh predviđa Škorinoj stranci na skorašnjim parlamentarnim izborima.

– Bio sam angažiran za predsjedničke izbore, oni su završili i time je mom angažmanu došao kraj. Naprosto, takav je bio dogovor. A kada je Škoro odlučio osnovati svoju stranku, to je značilo da će i stranačke službe preuzeti i stranačke funkcije. Cijela ta priča o njegovoj stranci ima veliki potencijal jer Škorina stranka ima priliku ozbiljno ugroziti politički duopol HDZ-a i SDP-a koji vlada Hrvatskom. Škoro je dovoljno ozbiljan i kvalitetan čovjek da tu priču može posložiti tako da ona zaista ostvari ozbiljan rezultat i da se dugoročno pokaže dobrom za Hrvatsku. Svakako je bitno tko će mu ući u stranku, no on ima tu širinu te ljudsku i profesionalnu kvalitetu da u stranku privuče dobre i kvalitetne ljude – kazao nam je Mijić ne htijući komentirati to što će Škoro stranku nazvati svojim imenom. Rekao je tek da je to Škorina odluka. A koliko bi rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u mogli utjecati na budućnost Škorine stranke?

– HDZ-u će trebati dulje vrijeme da vrati povjerenje birača i tu leži velika prilika za Škorinu stranku – uzvratio je Mate Mijić.

VIDEO Škoro: Pred nama je politička utakmica

Ključne riječi

Komentara 10

PR
prokurator
23:15 10.02.2020.

baš čitam nekidan da imamo više stranaka od većine zemalja.. ajmo još koju, zašto ne. politika nam je tako čudesna da mi to zaslužujemo.

PR
prokurator
23:17 10.02.2020.

bože me sačuvaj ovih mladih spin doktora, stručnjaka za javnost i medije, završili fine škole itd.. niti dana na ozbiljnoj šljaki, ali znaju kako upravljati rajom na daljinski... protrnem kad ih vidim.

MI
Mikula2
07:20 11.02.2020.

Vjerujem u domoljublje i ljudsko poštenje Miroslava Škore,ali nazvati stranku svojim imenom to mi nekako ne sjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije